Haberler

    Activision Blizzard Rusya satışlarını durduruyor

    Güncelleme:

    Activision Blizzard Rusya bölgesi için oyun ve oyun içi satışları durdurduğunu açıkladı!

    Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve hepimizi derinden etkileyen Rusya- Ukrayna olayları her sektörde olduğu gibi oyun dünyasında da etkisini gösterdi. Ukrayna başbakan yardımcısının oyun sektörüne gönderdiği açık mektup sonrasında yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı.

    Kimi espor ve turnuva organizasyonları bölgedeki etkinliklerini durdururken kimi geliştirici ve yayıncı şirketler ise Rusya'ya yaptıkları satışları askıya aldı. Bu tarz aksiyonlar alan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bir oyun şirketi daha yaptırım uygulayanlara katıldı. Ocak ayında Microsoft'un satın alımı ile oyun haberlerini bir süreliğine etkisi altına alan Activision Blizzard Rusya ve Ukrayna arasındaki olaya da sessiz kalmadı.

    Activision Blizzard başkanı ve COO'su Daniel Alegre yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi:

    Alegre ayrıca bölgeye yapacakları yardımlardan da bahsetti. Çalışanlarının topladığı paraya katkı yaparak bölgede insani yardım faaliyetinde bulunan organizasyonlara bağış yapacaklarını söyleyen Alegre şu anda 300.000$ bağış miktarına ulaştıklarını da belirtti. Ayrıca bu açıklamalarda bağış miktarını artırmak istedikleri de belirtildi.

    Activision Blizzard COO'su Alegre ayrıca şirketin Polonya merkezli ofislerinde çalışan ve zamanlarından fedakarlık yaparak bölgede yardım faaliyetleri yürüten çalışanlarına da ayrı olarak teşekkürlerini sundu.

    Activision Blizzard da bu karar sonrasında Microsoft, CD Projekt, Epic gibi Rusya bölgesi için satışlarını durduran şirketler arasında katılmış oldu. Rus vatandaşlarının %50'sinden fazlasının oyun oynadığı ve ülke ekonomisinde video oyunlarının büyük bir payının olduğunu göz önünde bulundurursak bu yaptırımlar gelmeye devam ettikçe Rus halkı için durum kötüye gidecek gibi duruyor.

    Oyun ve eğlence sektöründen bu konuda yeni yaptırımlar duyuruldukça bunları sizlerle paylaşıyor olacağız. Daha fazla haber için bizleri takipte kalın.

    Kaynak: SaveButonu / Gamegar

    Activision Blizzard Ukrayna Rusya Haberler

    Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

    Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

    İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

    İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

    Bakmadan Geçme

    ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır? Rüyada gül görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı gül görmenin anlamı nedir? SearchGPT nedir? SearchGPT nasıl kullanılır, özellikleri neler? Koç kadını ve Terazi erkeği uyumlu mu? Koç kadını ve Terazi erkeği aşk uyumu nedir? Koç kadını ve Terazi erkeği anlaşabilir mi ? Çakal kaza mı yaptı? Rapçi Çakal nerede kaza yaptı, ne oldu? Kamala Harris kimdir? Kamala Harris kaç yaşında, nereli? Kıyma 4. Sezon 2. Bölüm ne zaman yayınlanacak? Kıyma dizisi nerede yayınlanıyor, konusu ne? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak Emekli maaş farkları yattı mı, nasıl sorgulanır? 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı sorgulama
    Bazı il ve ilçeleri sayıp 'Sizden nefret ediyorum' diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

    Bazı il ve ilçeleri sayıp "Sizden nefret ediyorum" diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title