Haberler

Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısına Başkan Aysal'ın Diş Ameliyatı Geçirdiği İçin...

Aysal'ın diş ameliyatı geçirdiği için katılmadığı bildirildi.istediklerini söyledi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen eylül ayı olağan divan kurulu toplantısına, kulüp başkanı Ünal

Aysal'ın diş ameliyatı geçirdiği için katılmadığı bildirildi.

Toplantıda konuşan Galatasaraylı yönetici Özdemir, 16 aydır yönetimde olduklarını anımsatarak, kurumsallaşma konusunda Türkiye'de öncü olmak

istediklerini söyledi. Sarı-kırmızılı yönetici, "2011 yılında görevi devralan yönetim kurulu, alışılmış yöntemler dışında sadece başarıyı hedeflememekte ve ülkemizde spor kulüpleri açısından eksikliği hissedilen gerçek anlamda kurumsallaşmada öncü olmayı hedefliyor. Sayın Başkanımız Ünal Aysal'ın bu konuya inancını ve yaklaşımını tamamıyla paylaşan ve destekleyen yönetim kurulu üyeleri bu tarihi görevi yerine getirme konusunda öncelikli olarak sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir" diye konuştu.

Kurumsallaşmayla ilgili çalışmaların yapılması görevinin yaklaşık 9 ay önce kendisine verildiğini kaydeden Özdemir, yılbaşında başlayan çalışmaların,

doküman olarak tamamlandığını, sisteme üst yönetici (CEO) tayini ile bu işlemin başladığını vurgulayarak, "Sayın Lutfi Arıboğan bu göreve tayin edilmiş ve çalışmalarını hızlı olarak sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

Avrupa'da yakından takip edilen, birçok spor kulübünün çalıştığı danışmanlık şirketi olan Deloitte Touche firmasıyla birlikte bu projeyi yürüttüklerini anlatan Özdemir, "Bu sayede oldukça hızlı bir şekilde yol alıyoruz. Bu evrensel yapıyı bizden önce hissetmiş merhum başkanımız Özhan Canaydın ve Sayın Adnan Polat yönetimi de birlikte çalışmalar yapmışlar fakat uygulamaya geçirememişlerdi" ifadelerini kullandı.

Aka Gündüz Özdemir'in konuşmasının ardından Deloitte Touche çalışanlarından Özgür Yalta ve Hakan Akbaş, divan kurulu üyelerini bilgilendirdi. Yapılan sunumda, dünya kulüpleri ile Galatasaray'ın benzer yönleri ve yapılması gereken icraatlar konusunda detaylı bilgiler yer alırken, sarı-kırmızılı kulüpte hayata geçirilmesi planlanan yeni yönetim şeması da ilk kez divan kuruluna açıklandı.

Bu arada yönetim kurulundan istifa eden Mete Başol, divan başkanlığına gönderdiği yazıyla, kurula teşekkür etti. Başol mesajında, "Kurumsal terbiye, sadakat, Galatasaraylılık ilke ve duruşu içinde görevimi yerine getirdiğim inancıyla divan kuruluna, bana yol göstericiliği için teşekkür eder, saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Taner Aşkın'ın, başkan Ünal Aysal'ın toplantıya katılmamasıyla ilgili olarak yaptığı eleştiri üzerine Divan Kurulu Başkanı irfan Aktar,Aysal'ın diş ameliyatı olduğu için toplantıda yer alamadığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tevfik Fikret irfan aktar Galatasaray ünal aysal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title