Haberler

Galatasaray'a Mersin Çelmesi

Süper Toto Süper Lig'in 11.haftasında Mersin İdmanyurdu, kendi sahasında konuk ettiği lider Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.

Süper Toto Süper Lig'in 11. haftasında Mersin İdmanyurdu, kendi sahasında konuk ettiği lider Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, defansif bölgelerindeki eksikliklerden dolayı Galatasaray maçına farklı bir oyun sistemi ile çıktıklarını söyledi. Bunda da özellikle iyi alan kapatıp, uzun toplarla hızlı çıkma düşüncesi olduğunu ifade eden Sağlam, "Bunda da başarılı olduk. Çok oyun oynadığımızı söyleyemeyiz ama genel anlamda iyi oynadık. 9 puanla ligin altlarında gözükebiliriz ama bu bizim gerçek olmamız gereken yer değil. Özellikle bugünde dahil hakem hatalarından çok canımız yanıyor. İçerde çocuklar resmen emeklerine yanıyorlar. Bizim yediğimiz golden önce hakem burnunun dibindeki aut pozisyonunu korner vermesi onunda gidip gol olması inanılmaz. Bu pozisyonlar tabi Mersin'in canını yakıyor. Bu cuma camiye gittiğimde imamın çok güzel bir lafı vardı. Rabbim kimsenin yanına kul hakkı ile gelmemesini istiyor. Bizim hakemlerimizde şu anda kul hakkımız var. O yüzden biraz dikkat etmelerini istiyorum. Oraya gittiğimizde bağışlayıcı olan Rabbim değil biz olacağız, bizden özür dilemek zorunda kalacaklar. Bu da bu haftaki imamın söylediklerini bende hakemlere söylemek istiyorum; hakemlerde bizim kul hakkımız var. O yüzden biraz dikkat etmelerini istiyorum" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Eren Tozlu ise bugün Galatasaray'a karşı iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Hafta içi iyi çalıştık idmanda. Galatasaray'ın hafta içi oynadığı Şampiyonlar Ligi maçından dolayı bugün yorgun olduğunu gözlemledim. İyi mücadele ettik ve rakibe fazla pozisyon vermedik. Sahadan beraberlik ile ayrıldık, yenilmedik. Bu bir puan inşallah önümüzdeki haftalar için umut ışığı olur" diye konuştu.

Emmanuel Culio da maçın ortada geçtiğine vurgu yaparak, "Özellikle Galatasaray'ın ilk yarıda bir iki tane net pozisyonu vardı. Ama maçın gidişatı ile beraber özellikle ikinci yarıda iyi futbol ortaya koyan, daha çok efor sarf eden bir Mersin vardı. Bunun akabinde golü bulduk. Maçın hakkı beraberlikti ama ikinci yarı çok net verilmeyen bir penaltı var. Neden verilmediğini bilmiyorum ama hayatta herkes hata yapabilir. Hakemde yanlış yapmış olabilir. Ama çok net bir şekilde penaltıydı. Maçın sonunda bir puan aldık ama 3 puanda alabilirdik" şeklinde konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, pozisyon vermeden gol yiyen ender takımlardan bir tanesi olduklarını kaydederek, "Korner pozisyon olmadığına göre yüzde 100 o ana kadar tek pozisyon vermeden 1-1 duruma geldik. Oynayan, pozisyon bulan, direklerden topu dönen, pozisyon üstüne pozisyonu olan deplasmanda biziz ama maalesef rakibin hiçbir tehlikesini taşımadan gol yememiz, 2 puan kaybına sebep oldu. Açıkçası çarşamba sonrası kolay değil ama buna rağmen oyunun kontrolü bizdeydi. İstediğimiz gibi oyunu yönlendirdik. Golü de bulduk. Bundan sonra pozisyon vermeden gol yedik. Mersin'e başarılar diliyorum. Böyle iyi oynadığımız bir maçın puan kaybının olmaması gerektiğini antrenmanlarımıza koymamız gerekir diye düşünüyorum. Çünkü kaybettiğimiz puanlar aşağı yukarı böyle. Muslere'ya kaç tane top geldi açıkçası onu da bilmiyorum özellikle ilk yarıda. Bu tip puanlar kaybedilmemeli, bu tip goller yenilmemelidir" açıklamasında bulundu.

Maç değerlendirmesinin ardından basın mensupların soruları alan Fatih Terim, dışarıdan gelip gazeteci olmayan birinin soru sormasına tepki gösterdi. Terim, basın mensuplarına dönerek, "Biz size kendimizi teslim ediyoruz siz bize basın olmayan birine soru sorduruyorsunuz. Böyle bir şey nasıl olabilir ya. Yoldan geçen biri gelip bana soru mu soracak? Böyle olursa bir daha basın toplantısına da gelmem. Böyle bir şey var mı? Bu nasıl bir rezillik. Ancak bunu çekin siz. Onu çekmeyin bunu çekin. Böyle bir şey görünmüş mü ya" şeklinde sitem etti.

Bu olayın ardından Galatasaraylı oyuncular basın toplantısına katılmadı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Nurullah Sağlam Fatih Terim Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title