Haberler

G-7'yi Durdurun" Sloganı ile Toplanan Göstericiler Tarafından Protesto Edildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - G-7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde protesto görüntüleri- "G-7'yi durdurun" protesto yürüyüşü- Polis bazı protestocuları gözaltına aldı G-7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları Zirvesi- Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Son haftalarda haberin merkezine oturan ve birçok ölüme neden olan Yemen meselesini de görüşeceğiz" G-7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları Zirvesi Almanya'nın Lübeck şehrinde başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - G-7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde protesto görüntüleri- "G-7'yi durdurun" protesto yürüyüşü- Polis bazı protestocuları gözaltına aldı G-7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları Zirvesi- Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Son haftalarda haberin merkezine oturan ve birçok ölüme neden olan Yemen meselesini de görüşeceğiz" G-7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları Zirvesi Almanya'nın Lübeck şehrinde başladı.Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, zirve öncesi yaptığı basın açıklamasında, "Dünya üzerinde barış nasıl sağlanabilir" ve "Kriz bölgelerindeki tehlikeler nasıl azaltılabilir" sorularına cevap arayacaklarını belirtti.Zirvede, Ortadoğu'daki meselelerin de doğal olarak gündeme geleceğini ifade eden Steinmeier, "Son haftalarda haberin merkezine oturan ve birçok ölüme neden olan Yemen meselesini de görüşeceğiz. Konuyu, bütün çabalarımızla orada bir yatışmanın olması için enine boyuna ele alacağız" dedi. İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya (5+1) arasında varılan nükleer mutabakatın da zirve çerçevesinde gündeme geleceğini bildiren Steinmeier, şunları söyledi: "Süreç hakkında herhangi bir tahmin yapmak için çok erken. Ama ara sonuç olarak şu söylenebilir ki: Çerçeve üzerindeki uzlaşma, İran ile muhtemel bir anlaşmanın olabileceğini gösteriyor. Olabilecek en iyi temel olgu, (anlaşılan) çerçeve üzerinden 30 Haziran'a kadar gerçek bir anlaşmaya varmak."-Zirveye 700 gazeteci akredite oldu-Bu arada 700 gazetecinin akredite olduğu zirveye Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İngiliz Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida, Kanada Dışişleri Bakanı Robert Nicholson, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry katılıyor. Steinmeier ve Mogherini, zirve öncesinde Lübeck'li öğrencilerin bulunduğu bir toplantıya katılarak soruları cevapladı.Diğer yandan "G-7'yi durdurun" sloganı ile sosyal medyada yapılan çağrı üzerine toplanan yaklaşık 500 kişi, zirveyi protesto etti. Zirvenin yapıldığı Lübeck Belediyesi önünden sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, şehir içinde yaklaşık altı kilometrelik mesafeyi katettikten sonra yine belediye binasının önünde yürüyüşü sonlandırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Yemen İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title