Haberler

Fransız Lafarge, Mısırlı Çimento Grubu Orascom'u Satın Aldı

70 Ülkede, 71.000 Çalışanıyla 3 Ana İşkolunda (Çimento, Agrega-beton, Alçı) Faaliyet Gösteren ve Çimentoda Dünyanın En Büyük Grubu Olan Lafarge, Ortadoğu ve Akdeniz Havzası'nda Çimento Yatırımları Bulunan Orascom Çimento'yu 8.8 Milyar Euro Karşılığında Satın Aldı.

70 ülkede, 71.000 çalışanıyla 3 ana işkolunda (Çimento, Agrega-Beton, Alçı) faaliyet gösteren ve çimentoda dünyanın en büyük grubu olan Lafarge, Ortadoğu ve Akdeniz Havzası'nda çimento yatırımları bulunan Orascom Çimento'yu 8.8 milyar euro karşılığında satın aldı.

Mısır, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri'nde pazar lideri olan, Kuzey Kore, İspanya, Pakistan, Güney Afrika, Nijerya ve Türkiye 'de fabrikaları bulunan, Suriye ve Suudi Arabistan'da ise yatırıma hazırlanan Mısır kökenli Orascom'un 4'ü yapım aşamasında olan 13 çimento fabrikası mevcut.

Orascom'un 2010'da 45 Milyon Ton'a ulaşması planlanan 35 milyon ton çimento üretim kapasitesi bulunuyor.

Orascom'un da katılmasıyla Lafarge'ın dünya çapındaki çimento üretim kapasitesinin 2010 yılında 260 Milyon Ton'a çıkması öngörülüyor. Bu satınalmayla birlikte Lafarge Cezayir, Irak, Kuzey Kore, Pakistan, Suudi Arabistan, Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne deilk defa girmiş oluyor.

Lafarge Grubu Başkanı ve CEOsu Bruno Lafont'un konuyla ilgili şöyle konuştu:

''Mısır kökenli büyük bir çimento grubu olan Orascom'un satın alınması, gelişen çimento pazarlarındaki karlı büyüme stratejimize ivme kazandıracak ciddi bir fırsattır. Bu satınalma sonucunda, Lafarge 2010 yılında vergi ve amortisman öncesi karının (EBİTDA) yüzde 65'ini gelişen pazarlardan elde ediliyor olacaktır. Orascom Çimento'nun operasyonları hızlı büyüyen bölgelerde yeralmaktadır. Bu yatırımla iki şirketin birbirini tamamlayan coğrafi potansiyelleri de birleşmiş olmaktadır. Bu satınalma sayesinde

Lafarge dünyanın en hızlı büyüyen bölgelerinde operasyon sahibi olarak, dünya ölçeğindeki konumunu ciddi şekilde güçlendirmiştir''.

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title