Haberler

Fransa'nın Ayakta Alkışladığı Türk Kızı )

Ünlü yazar William Shakespeare'nin yıllardır sahnelenen ölümsüz eseri 'Romeo ve Julietöte, Juliet rolünü 26 yaşındaki Türk kızı Cemile Naz Şimşek oynadı.

Cemile NASIL JÜLİET OLDU

Ünlü yazar William Shakespeare'nin yıllardır sahnelenen ölümsüz eseri 'Romeo ve Julietöte, Juliet rolünü 26 yaşındaki Türk kızı Cemile Naz Şimşek oynadı. Sekiz yıl önce tek bir yabancı dil bilmeden gittiği Paris'te, Juliet rolünü canlandıracak kadar yükselen Cemile Naz Şimşek'i oyunun prömiyerinde fransızlar ayakta alkışladı.

Tiyatro eğitimi almak için sekiz yıl önce Paris'e giden Cemile Naz Şimşek, 150 Fransız sanatçı arasından ünlü İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'in 'Romeo ve Julietö oyununda Juliet rolünü almayı başardı. Fransız yönetmenleri büyüleyen 26 yaşındaki Cemile Naz Şimşek'i prömiyer ve ardından ilk temsilde Fransızlar ayakta alkışladı. Şimşek, tatil için geldiği Bodrum'da DHA muhabirine başarısını ve Türkiye'de kurmak istediği profesyonel sokak tiyatrosu hayalini anlattı.

İzmit'de yaşayan, 14 yaşında İzmit Şehir Tiyatroları'nda eğitim almaya başlayan 26 yaşındaki Cemile Naz Şimşek, 2003 yılında Akademi Tiyatro'da bir yıl eğitim aldıktan sonra 2004 yılında ani bir kararla tek bir yabancı dil bilmeden tiyatro eğitimini geliştirmek üzere Paris'e gitti. Şimşek Sorbonne Üniversitesi'nde 4 yıl aldığı Fransızca dil eğitiminin ardından yine Paris'teki 'Famille Mundiö tiyatro grubu ile çalışmalara başladı. Fransa'nın Cartoucherie bölgesindeki 'l'Ep'e de Boisö tiyatrosunda Claude Merlin'in yönetimindeki 'Les Sept Princessesö (Yedi Prenses) adlı oyunda Ursule rolüyle ilk kez sahneye çıktı. 2010 yılında Grotowski'nin 'Yoksul Tiyatroö kuramı hakkında hazırladığı yüksek lisans tezi ile öğretim üyelerinden tam not aldı.

'JULİET'İM SEN OLUR MUSUNö

Cemile Naz Şimsek, Prof. Claude Merlin'in atölyesinde eğitim görürken Shakespeare'in dünyaca ünlü eseri 'Romeo ve Julietö oyununda Juliet karakteri için sanatçı arandığını belirtti. Şimşek, 'Ben de Juliet karekteri için çalışmalara başladım. Benimle birlikte tamamı profesyonel ve Fransız olan 150 sanatçı ile elemelere girdim. Tatil için Türkiye'ye gelip döndükten bir süre sonra Juliet rolünü benim kazandığımı açıkladıklarında önce arkadaşlarım şaka yapıyorlar sandım. Oyunun yönetmeni Dimitar Uzunov bana 'Juliette'im sen olur musun' dedi ve en az 5 yıl sahnede kalacak olan bu oyun için çalışmalara başladıkö dedi.

GAZETE VE TELEVİZYONLARDAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Geçen Haziran ayında oyunun prömiyerinin ve ikinci temsilinin yapıldığını belirten Şimşek, 'Biletler bir hafta önceden bitti. Shakespeare'nin 16. yüzyılda kaleme aldığı ve yaklaşık 400 yıldır sahnelenen dünyaca ünlü bir oyunda, hem de genç yaşta rol almak benim için çok heyecan ve mutluluk verici bir şey oldu. Tıklım tıklım salonda iki oyun oynadık. Sanatseverlerin ayakta alkışladığı oyun sonunda Fransız gazetesi ve televizyonlarından övgü dolu sözler almak beni çok mutlu etti. Bir Türk sanatçısı olarak oyun hayatımın başında aldığım bu övgüler beni hem ülkem hem de kendi adıma gururlandırdı. Çünkü bildiğim kadarı ile Fransa'da ilk kez bir Türk sanatçı Juliet rolünü oynuyorö dedi.

HAYALİ SOKAK TİYATROSU

Paris'te bir gecede gösteri sanatlarında 600 perdenin açıldığını bu sayının ise İstanbul'da 60 civarında olduğunu belirten Şimşek, 'Bu da dünyanın en büyük ve önemli iki kentindeki, tabi devletindeki sanata bakış açısını gösteren en basit örnek. Sadece sanat eğitimi almak için bunca zorluğa katlandım, hayallerimin peşinde koştum. Devlet sanata destek vermiyorsa o ülkede sanatçının yetişmesi de gelişmesi de mümkün değil. Fransa'da kaç yıl kalırım, bilmiyorum. Ama kesinlikle burada bir Türk sanatçı olmaktan gurur duyuyorum ve hep Türk kalacağım. Ayrıca en büyük hayalim Türkiye'ye dönüp en büyük sokak tiyatrosunu kurarak ülkemin her köşesinde Anadolu rituellerinden oluşan bir oyunu sergilemekö dedi.

Şimşek, gelcek yıl 'Romeo ve Julietö isimli oyunun turneye çıkacağını, bu çerçevede Balkan ülkeleri ile İstanbul'da da sahneleneceğini söyledi. Halen Paris Üniversitesi Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Şimşek, tatilinin ardından Fransa'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

William Shakespeare Türkiye Bodrum Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title