Haberler

Frankfurt'ta Kanal 7'ye Şok Baskın

Avrupa'da Yayın Yapan Kanal 7 Televizyonuna Alman Mali Polisi Tarafından Baskın Yapıldı.

Avrupa'da yayın yapan Kanal 7 televizyonuna Alman mali polisi tarafından baskın yapıldı.

Konu ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendiren savcılık sözcüsü Doris Möller-Scheu, Deniz Feneri programından elde edilen gelirin bir kısmının Kanal 7 televizyonuna aktarıldığını iddia etti. Toplam 2 savcı ve 340 polisin katıldığı operasyonda Kanal 7'nin Frankfurt'taki merkezi ile Deniz Feneri Avrupa Derneği polis tarafından ablukaya alındı.

Deniz Feneri için toplanan 16 milyon euro paranın 8 milyonunun Kanal 7 televizyonuna aktarıldığının tespit edilmesi üzerine başlayan operasyonda 60 kadar polis, Kanal 7 merkez binasında bir kamyon dolusu evraka el koydu.

Eş zamanlı olarak Kanal 7 ve Deniz Feneri Avrupa'nın tüm Almanya çapındaki bürolarında devam eden baskınlar sırasında tutuklamalar da yaşandı. Şu an kadar Kanal 7 Avrupa Genel Müdürü Mehmet Gürhan ile Mali Sorumlu Firdevsi E. tutuklandı. Savcı sözcüsü adı geçen 2 kişi hakkında tutuklama kararının operasyon öncesinde verildiğini belirtti.

(İHA-CY-CY-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title