Haberler

Finlandiya'da İslami Parti Kuruldu

Finlandiya'da Müslümanlığı Kabul Eden Bir Finlandiyalının, Ülkedeki 55 Bin Müslümanın Sesini Duyurmak Amacıyla İslami Parti Kurduğunu Bildirdi.

Finlandiya'da Müslümanlığı kabul eden bir Finlandiyalının, ülkedeki 55 bin Müslümanın sesini duyurmak amacıyla İslami parti kurduğunu bildirdi.

STT ajansının haberinde, eski itfaiyeci ve sendikacı olan Abdullah Tammi'nin kurduğu Finlandiya İslami Partisinin şu an için on kadar üyesi olduğu, ancak Tammi'nin, partisinin siyasi partiler siciline kaydolabilmesi için gerekli 5 bin imzayı toplama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Abdullah Tammi, düzenlediği basın toplantısında, nüfusunun yüzde 90'ı Protestan olan bir ülkede Müslüman hakları ve İslami değerleri savunmak istediğini, amacının "iyiliği yükseltmek, kötülüğü yok etmek" olduğunu belirtti.

Tammi, ayrıca süpermarketlerde içki satışının yasaklanmasını, okullarda Müslüman çocuklara (müzik, yüzme) gibi bazı zorunlu derslere girmeme imkanı tanınmasını, cinsel suçluların cezalarının ağırlaştırılmasını ve hayvanların İslami usüllere uygun kesilmesini tavsiye etti.

Partisinin hiçbir şekilde dış destek almadığını söyleyen Tammi, uluslararası arenada da Finlandiya'nın kesin bir tarafsızlık siyaseti izlemesi gerektiğini söyleyerek, Helsinki'nin Afganistan'daki askerlerini çekmesi gerektiğini kaydetti.

"Yle" televizyonu ise, Finlandiya İslami Partisinin 2008'deki seçimlerde Helsinki belediye meclisinde iki sandalye elde etmeyi ve 2011'deki genel seçimlere katılmayı hedeflediğini bildirdi.

Nüfusu 5,3 milyon olan Finlandiya'da Müslümanlar, nüfusun yüzde 1'ini oluşturuyor. Müslümanlar Finlandiya'ya, Türkiye, Somali, Irak, İran ve Afganistan'dan geliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title