Haberler

Fındık Üreticilerine Sigorta Uyarısı! Son Tarih 5 Mart

Güncelleme:

Fındık üreticilerinin yaşanabilecek olası zirai dona karşı, bahçelerini 5 Mart tarihine kadar sigorta yaptırmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındık üreticilerinin yaşanabilecek olası zirai dona karşı bahçelerini sigorta yaptırmalarında fayda bulunduğunu söyledi.

5 MART SON TARİH
Soydan, AA muhabirine, fındık için son sigorta sürecinin 5 Mart'ta sona ereceğini ifade ederek, bu tarihe kadar üreticilerin TARSİM'e başvurarak tarım sigortası yaptırmalarını önerdi.

"MUTLAKA SİGORTA YAPTIRILMALI"
Tarım sigortasının önemine işaret eden Soydan, "Üreticilerimiz bahçelerini sigorta yaptırmaları durumunda olası zirai don sonrası zararlarını karşılayabilecek. Mağdur olmak istemeyen üreticilerimizi, mutlaka sigorta yaptırmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Soydan, 2014 yılında yaşanan zirai donu anımsatarak, "O yıl bahçesini sigorta yaptıran üretici zararını karşıladı. Yaptırmayan üretici ise çok büyük mağduriyet yaşadı. Mağdur olan üreticilerimizin yeniden mağdur olmamalarını istiyoruz. Bunun için üreticilerimizin yaşanabilecek olası zirai dona karşı bahçelerini sigorta yaptırmalarında fayda var" diye konuştu.

"GÜNEŞLİ HAVA TEDİRGİN ETTİ"
Bölgede son bir haftadır yaşanan güneşli havanın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dikkati çeken Soydan, "Bazı bahçelerimizde fındık dalları erken yaprak açtı. Bazı bahçelerimizdeki fındık tomurcukları ise erken patladı. Şu anda yaşanan 22-23 derece sıcaklık fındık yapraklarının ve karanfillerinin erken açmasına neden oldu. Bu durum bizi tedirgin ediyor. Çünkü yalancı bahar fındık karanfillerinin erken uyanmasına yol açtı" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, TARSİM Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, son günlerde üreticiler tarafından sigorta başvurusu arttı. Kesilen poliçe sayısı ise 5 Mart'tan sonra açıklanacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güneşli Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title