Haberler

Fındık bahçelerinde bakım çalışmalarından sonuç alınıyor

Güncelleme:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, son yıllarda bilinçli bakım ve uzmanların tavsiyelerine uyulmasıyla fındık bahçelerinde verim ve kalitenin yeniden artmaya başladığını söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, son yıllarda bilinçli bakım ve uzmanların tavsiyelerine uyulmasıyla fındık bahçelerinde verim ve kalitenin yeniden artmaya başladığını söyledi.

Soydan, AA muhabirine, Türkiye'nin en önemli ürünlerinden fındığın, birçok ülke tarafından tercih edildiğini ve tüketildiğini belirtti.

Türkiye'nin dünya fındık üretiminin yüzde 70'ine sahip olduğunu, ürettiği fındığın yüzde 80'ini ihraç ettiğini aktaran Soydan, fındıktan yıllık ortalama 2 milyar doların üzerinde döviz girdisi sağlandığına dikkati çekti.

Soydan, fındığın öneminin son yıllarda daha da arttığını ifade ederek, üreticilerden bahçelerine en iyi şekilde bakmaya gayret etmelerini beklediklerini dile getirdi.

Hem Ziraat Odaları hem de Tarım ve Orman ilçe müdürlükleri tarafından fındıkta verim ve kalitenin artırılmasına yönelik ciddi projeler yürütüldüğüne dikkati çeken Soydan, bu çalışmaların meyvelerinin alındığını ancak yine de yetersiz olduğunu söyledi.

Soydan, dekardan alınan fındık miktarının daha da artırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdiye kadar bilinçsiz bakım fındıkta verim ve kalitenin düşmesine neden oluyordu. Ancak son yıllarda bilinçli bakım ve uzmanların tavsiyelerine uyulmasıyla bahçelerimizde verim ve kalite yeniden artmaya başladı. Daha önce dekara 90-100 kilogram fındık üretilen bahçelerimizde doğru bakımla bu rakam 200-300 kilograma kadar çıkmış durumda."

Şu anda üreticilerin havaların da müsait olmasıyla bahçelerinde kış temizlikleri ve bakımlarını sürdürdüğünü belirten Soydan, bu bakımın hemen ardından bahar bakımının başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title