Haberler

Filyos Vadisi'nde Harita Çalışması Başladı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Vadisi Endüstri Karma Bölgesi'nde harita çalışmalarının başladığı bildirildi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Vadisi bölgesinde kalan endüstri bölgesinde Sanayi ve Teknoloji...

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Vadisi Endüstri Karma Bölgesi'nde harita çalışmalarının başladığı bildirildi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Vadisi bölgesinde kalan endüstri bölgesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gelen teknik heyet ile yüklenici firma vadide çalışma başlattığını ifade etti. Bu çalışmalar yapılamadan sanayiciye yer tahsisinin mümkün olmadığını belirten Başkan Gülşen, "600 hektarlık alanda yapılacak hali hazır harita çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Bu çalışmalar görünmeyen alt yapı çalışmalarıdır. Endüstri bölgesi emsallerine göre (Ceyhan Adana, Karapınar Konya) çalışmaların hızlı yürüdüğü bölgedir. Sanayi Bakanlığı, yüklenici firma arasında yer teslim çalışmaları yapıldı. 90 günde hali hazır harita çalışması bitirilecektir. Daha sonra jeofizik çalışmalarına geçilecektir. Ayrıca vadi belediye başkanları olarak, geçen hafta Kalkınma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'mıza üst düzeyde yapmış olduğumuz görüşmelerde, projenin Yüksek Planlama Kurulu'nda ilgili bakanlıkların yatırım programına alınmasıyla imzaya açıldığını biliyoruz. Ayrıca 2014 yılı Kalkınma Bakanlığı (DPT) 2014 yatırım programına bir iz düşüm bedeli ile alındığını biliyoruz. Böyle büyük projelerde hemen kazma vurmak mümkün değildir. Çok şükür artık işler yoluna girmiş bulunmaktadır. Vadideki çalışmaları günü gününe takip etmekteyiz." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mithat Gülşen Zonguldak Çaycuma Filyos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title