Haberler

Filistin Gazze Şeridi'ndeki Geçişlerin Yeniden Açılmasını İstedi

Filistin Başbakanı Selam Feyyad, İsrail'in; Roket Saldırıları Sonrasında Kapattığı Gazze Şeridi'ndeki Geçiş Noktalarını Yeniden Açması Çağrısında Bulundu.

Filistin Başbakanı Selam Feyyad, İsrail'in; roket saldırıları sonrasında kapattığı Gazze Şeridi'ndeki geçiş noktalarını yeniden açması çağrısında bulundu.

Çek Başbakanı Mirek Topolanek ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Feyyad, "Kaybedecek çok fazla şeyi olmayan 1.5 milyonluk bir halkımız var. Bu durum sona ermeli" dedi.

Hamas ile İsrail arasında yapılan ateş anlaşmasının ardından gerçekleştirilen roketli saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad örgütü üstlenmişti.

İsrail'in, özellikle Yahudi yerleşim birimlerindeki inşaat faaliyetlerine son vererek, mevcut barış anlaşmalarına uyması gerektiğini söyleyen Feyyad, "İsrail, başta yerleşim faaliyetlerini dondurmak suretiyle yol haritasındaki yükümlülüklerini ve sorumluluklarını uygun hareket etmeli" dedi.

2003 yılında ABD, AB, Rusya ve BM tarafından çizilen yol haritası bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla kalıcı bir barış sağlanmasını öngörüyor. Yol haritası ayrıca, İsrail'in yeni yerleşim birimleri kurmasını yasaklıyor.

İsrailli yetkililer, Kudüs'te, gelecek 10 yıl içinde 40 bin yeni konutun inşa edilmesini öngören plana bu ay onay vermişti.

Bu arada Topolanek ise, İsrail üzerinde, yeni yerleşim birimleri inşa etmemesi için uluslararası bir baskı olduğunu söyledi. Topolanek, Çek yönetiminin AB dönem başkanlığını devralacağı 2009 Ocak ayından itibaren Ortadoğu barış sürecinin ilerletilmesi için İsrail ve Filistinli liderlerle görüşeceğini söyledi.

(DPA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title