Haberler

Fenerbahçe-galatasaray Derbi Maçı Öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final İlk Maçında 3 Şubat Pazar Günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Oynanacak Fenerbahçe-galatasaray Derbi Maçı Öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında 3 Şubat Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nde Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında yapılan toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Perek, Galatasaray Kulübü Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile diğer yetkililer katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, "Müsabakalarda bileti olmayan hiçbir şahıs stat çevresinde oluşturulan dış arama çemberinden içeri

alınmayacak. Stat dışında karaborsa ve elden bilet satışına güvenlik güçlerince izin verilmeyecek. Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek, deplasman müsabakalarına kulüpler tarafından seyirci organizasyonu yapılmayacak. Seyirciler toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada götürülmeyeceklerdir. Münferit olarak stada gelen rakip takım seyircilerine UEFA kriterleri uyarınca güvenliği tam olarak sağlanmış ve stadın yüzde 5 oranında kapasitesinde yer ayrılacaktır.

Buna göre 3 Şubat Pazar günü saat 19:00'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Fortis Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında tüm tedbirler saat 13.00'den itibaren alınacak ve stat kapıları saat 14.00'den itibaren açılacaktır. Misafir takıma stat kapasitesinin yüzde 5 kapasitesi olan 2 bin 525 kişi kapasiteli bölüm ayrılmıştır. Galatasaray seyircisine ayrılan biletler, Perşembe günü saat 10.00'dan itibaren Biletix gişelerinde kimlik ibrazıyla birlikte satışa sunulacaktır"

diye konuştu.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Perek ise fair play ruhuna uygun bir karşılaşma olmasını dileyerek, "Biz Fenerbahçe olarak toplantıya katıldık. Olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Bizim açımızdan tedbirleri almak artık alışkanlık haline geldi. Fazla bir problem çıkacağını sanmıyorum. Güvenlik güçlerimiz en ince detaylarına varıncaya kadar durumu anlattılar. Gerçekten haklı oldukları durumlar var. O konularda gereken tedbirleri alacağız. Amacımız fair play ruhuna uygun bir şekilde maç yapmaktır.

Tahmin ve ümit ediyorumki bu maç da o çerçeve içinde oynanacaktır" diye konuştu.

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de, turu geçen taraf olacaklarını söyleyerek, "İki dost takımın mücadelesidir. En az sonuç kadar maçtan sonra topluma verilen mesajların önemli olacağını düşünüyorum. İlk maçın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda olmasının bir avantaj olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu avantajı da iyi kullanacağız ve turu geçen taraf olacağız" diye konuştu.

(ERS-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title