Haberler

Fenerbahçe: 1 - Az Alkmaar: 1 (İlk Yarı)

Fenerbahçe ile Hollanda'nın Az Alkmaar Takımı Arasında Yapılan UEFA Kupası 3. Tur İlk Maçının İlk Yarısı 1-1 Berabere Sona Erdi.

Fenerbahçe ile Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı arasında yapılan UEFA Kupası 3. tur ilk maçının ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

Karşılaşmaya, stadı dolduran taraftarının büyük desteğiyle hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk 7 dakika içinde 4 gol pozisyonu üretmesine rağmen aradığı gole ulaşamadı. Bu dakikadan sonra üstünlüğü rakibine kaptıran sarı-lacivertliler, savunmada açıklar verirken, 15. dakikada De Zeeuw'un golüne engel olamayarak, 1-0 geriye düştüler. Golden sonra toparlanmaya çalışan Fenerbahçe, Tümer'in ayağından 28. dakikada bulduğu golle eşitliği yakaladı. Öne geçmek için rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe'de 38. dakikada Deivid'in şutu direkten dönerken, sarı-lacivertliler ilk yarıyı 1-1 berabere tamamladı.

Karşılaşmaya temkinli başlayan AZ Alkmaar, ilk dakikalarda Fenerbahçe ataklarını geçiştirdikten sonra, rakibinin savunmasındaki boşlukları iyi değerlendirip, 15. dakikada deplasmanda 1-0 öne geçerek, avantaj elde etti. Hollanda ekibi üstünlüğünü korumak isterken, Tümer'in golüyle yeniden maça eşitlik geldi. İlk yarının sonlarına doğru yine rakip kalede tehlikeler yaratan AZ Alkmaar, 2. gole ulaşamadı.

1. dakikada soldan Tuncay'ın ortasında, ceza alanı içinde Alex'in kafa vuruşunda, top kaleci Waterman'da kaldı.

4. dakikada soldan ceza alanına giren Tuncay'ın şutunda, kaleci Waterman'dan dönen topu altı pasta Jaliens kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

5. dakikada Alex'in ceza alanının hemen dışından kullandığı serbest vuruşta, top az farkla yandan auta gitti.

7. dakikada Tümer'in ceza alanı dışından sert şutunda, rakibe çarpan top, az farkla kornere çıktı.

8. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Martens'in pasıyla ceza alanı içinde kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Dembele'nin vuruşunda, kaleciden dönen topu savunma kornere attı.

14. dakikada orta alandan aldığı pasla soldan hareketlenen Boukhari, Edu'yu geçerek ceza alanına girdi. Boukhari'nin sol çaprazdan sert şutunda, Volkan'ın tokatladığı top, taça gitti.

15. dakikada Fenerbahçe savunmasının durakladığı bir anda, orta sahadan Koevermans'ın derinlemesine pasıyla soldan ceza alanına giren Martens, arka direkte müsait durumda bulunan De Zeeuw'u gördü. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı: 1-0

28. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Ümit'in sert şutunda savunmaya çarpan top, ceza alanı içinde bulunan Tümer'in önüne düştü. Tecrübeli futbolcu, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, eşitliği sağladı: 1-1

33. dakikada Ümit'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde Alex'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

38. dakikada Tuncay'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Tümer topa vurdu. Kaleciden dönen topu ceza alanı içinde kontrol eden Deivid'in vuruşunda ise meşin yuvarlak direkten döndü. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.

40. dakikada Dembele'nin ceza alanı dışından sert şutunda, top kaleci Volkan'da kaldı.

45. dakikada Boukhari'nin pasıyla soldan ceza alanına giren Martens, sol çaprazda kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu. Volkan topu kornere çeldi.

Maçın ilk yarısı 1-1 berabere sonuçlandı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Eduardo Iturralde Gonzalez, Rafael Guerrero Alonso, Roberto Diaz Perez Del Palomar

Fenerbahçe: Volkan, Ümit, Deniz, Edu, Uğur, Mehmet Yozgatlı, Appiah, Tümer, Tuncay, Alex, Deivid

AZ Alkmaar: Waterman, Steinsson, Jaliens, Luirink, De Cler, De Zeeuw, Dembele, Molhoek (Dk. 32 Jenner), Boukhari, Koevermans, Martens,

Goller: Dk. 15 De Zeeuw (AZ Alkmaar), Dk. 28 Tümer (Fenerbahçe)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title