Haberler

Facebook Skandalından Türkiye'de Etkilenen Kişi Sayısı Belli Oldu

Güncelleme:

Facebook'un kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanılmasının ortaya çıktığı skandalda, Türkiye'den 234 bin 584 kişi etkilendi. Uygulamayı ise 223 kişi indirdi.

Cambridge Analytica'nin Facebook'taki kullanıcı bilgilerini usulsüz olarak kullandığının ortaya çıkması dünya genelinde büyük bir tepki yaratmış, Facebook da bunun üzerine yeni güvenlik önlemlerini devreye almıştı. Facebook'tan yapılan açıklamada, uygulamayı indiren kişi sayısının 223 olduğu, ancak bu kilşilerin arkadaş listelerinde bulunan toplam 234 bin 584 kişinin etkilendiği duyuruldu.

TÜRKİYE İLK 10'DA YOK

Açıklamada, Türkiye'nin dünyada en çok kullanıcının etkilendiği ilk 10 ülke listesi içerisinde yer almadığı belirtildi.

Facebook'un Türkiye'deki toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 44 milyon kişi civarında bulunuyor.

Şirket, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanıldığının ortaya çıktığı olayda, dünya genelinde 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiğini açıklamıştı.

En çok etkilenen 10 ülke

YENİ GÜVENLİK ÖNEMLERİ GELİYOR

Facebook daha önce doğruluğundan şüphe edilen içerikleri kontrol etmeleri için iş ortaklarına gönderiyordu. Yeni yaklaşımda ise Facebook'un iş ortakları artık sürekli olarak haberlerin yanı sıra fotoğraf ve videoları da kontrol edecek.

Facebook'un güvenlikten sorumlu tepe yöneticisi Alex Stamos, sosyal ağın ayrıca her gün milyonlarca sahte profilin oluşturulmasını engellemeye başladığını duyurdu.

Sahte hesapların sahte haberleri yaymak için kullanıldığına dikkat çeken Stamos, makine öğrenimi teknolojisinden faydalanarak insanların fikirlerini değiştirmeye çalışan sahte haberleri ve hesapları saptayarak ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Facebook'un tepe yöneticilerinden Samidh Chakrabarti ise Facebook güvenlik ekibinin İngilizce dışında yazılan Facebook sayfalarını incelediklerini ve yalan haberlere müdahale edildiğini duyurdu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cambridge Facebook Türkiye Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı? Ziyech gol sevinci ne anlama geliyor? Hakim Ziyech el işareti anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title