Haberler

Evlat Acısını Başbakana Mektupla Anlattı

Yavuz Kuşdemir/uşak, (Dha)

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

UŞAK'ta böbrek yetmezliğinden ölen 3 yaşındaki Nazar Basmacı'nın annesi Nejla Basmacı, evlat acısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta anlattı, kızının hata ve ihmal kurbanı olduğunu söyledi. Devletin, Nazar'ı kaybettikten sonra kendileriyle ilgilenmeye başladığını söyleyen Nejla Basmacı, ''Sizden yardım istemiyorum, gözbebeğimi kara toprağa verdim. Başka bebekler ölmesin'' dedi.

PTT Uşak Müdürlüğü'nden APS'yle Başbakan Erdoğan'a 2 sayfalık 'kişiye özel' mektubunu postalayan Nejla Basmacı, dramını anlattı. Mektubuna ''3 yaşındaki dünyalar güzeli kızımı, 18 Mart'ta toprağa verdim'' diye başlayan Nejla Basmacı, şu ifadelere yer verdi:

''İlk eşimden olan kızım Saadet Nur, epilepsi hastası. İkinci eşim Tayfun Basmacı'dan 3 yıl önce ikinci kızım Nazar'ı dünyaya getirdim. Nazar, son derece sağlıklı bir çocuktu. 11 aylıkken Eşme İlçesi'ne bağlı Ahmetler Beldesi'ndeki Sağlık Ocağı'nda vurulan karma aşı hayatımızı kararttı. Kızım rahatsızlandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kızımın vurulan aşı nedeniyle sol böbreğinin işlevini yitirdiği söylendi. Devletimizin sağlık ocağı, bize hasta bir çocuk hediye etti. Biricik yavrum sık sık komaya girmeye başladı. Doktorlar cerrahi müdahale kararı verdi. Tahlil ve böbrek ameliyatı için 9 Haziran'da gelmemiz söylendi. Ama artık ameliyata gerek kalmadı. Kızım öldü. Hiç kimse feryadımızı duymadı. Anladım ki reklam yapmak başka, Allah rızası için garibe sahip çıkmak, iş yapmak başkaymış. Kızım öldükten sonra sağlık müdürü evime bir heyet gönderdi. Soruyorum; Bu doktorlar niçin benim evime şimdi geldi? Gelmeleri gereken zaman niye gelmediler? Devletten yardım istediğimde, çok değil bir hafta önce neredeydiler. Gelenler tüm aileyi sorguya çekti. Raporları istedi. Benim ciğerim yanıyor. Benim için yapabileceğiniz hiçbirşey yok. İlaç parası yok diye feryat ettim ama gözbebeğimi kara toprağa verdim. Sizden yardım istemiyorum. Başka çocuklar ölmesin yeter.''

Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ve AKP Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç'un kendisini telefonla arayarak, başsağlığı dilediğini vurgulayan Nejla Basmacı, devlete sitemini de dile getirdi. Valiliğe ve Sağlık Müdürlüğü'ne başvurup kızı için yardım istediğinde ilgi gösterilmemesinden yakınan gözü yaşlı anne, ''Bir yol parası almak için bile bin laf işittim. Doktorlar kızıma iyi bakmam, beslenmesine dikkat etmem gerektiğini söylüyordu ama devlet, kocam sigortalı diye yardım yapmıyordu. Asgari ücretle kızımı yaşatamadım'' diye konuştu.

Kızı öldükten sonra olayın örtbas edilmek istendiğini, ''Borçlarını ödeyelim, olay kapansın'' diyenlerin çıktığını söyleyen Basmacı, bu nedenle Başbakan'a mektup yazarak olanları anlattığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title