Haberler

Euro 2008'e Gideceklere Son Vize Uyarısı

İsviçre ve Avusturya'da Gerçekleştirilecek Olan Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2008 Karşılaşmalarını İzlemek İçin Bu Ülkelere Gidecek Olan Futbolseverlere Tönelik Açıklama Yapıldı.

İsviçre ve Avusturya'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2008 karşılaşmalarını izlemek için bu ülkelere gidecek olan futbolseverlere, vize işlemlerinde yardımcı olmak amacıyla İsviçre ve Avusturya konsoloslukları tarafından bir açıklama yapıldı.

İsviçre Başkonsolosluğu internet sitesinde yer alan açıklamada vizeye tabii olan Türk vatandaşlarının Avrupa şampiyonası esnasında İsviçre ve Lichtenstein tarafından da tanılan bir Şengen vizesine ihtiyaçları olduğu vurgulandı.

Maçlara biletleri olan veya stadyum dışında karşılaşmaları takip etmek isteyen kişiler bu yüzden 1 Haziran ile 5 Temmuz 2008 tarihleri arasında Şengen bölgesine, İsviçre`ye ve Lichtenstein giriş yapamaya olanak sağlayan EURO 2008 ibaresi olan özel bir Şengen vizesine başvurmaları gerekiyor. (EURO 2008 Şengen vizesi).

İsviçre ve Avusturya arasında yapılan bir anlaşma gereği bu vize başvurusu için özel bir prosedür geçerli ve bu sadece EURO 2008 Şengen vizesi için geçerli olacaktır. EURO 2008 başvurusu için bir randevu alınması gerekiyor. Randevular bu amaçla özel kurulmuş olan çağrı merkezinin 0212 340 45 08 no`lu telefonundan alınabilir.

Normal bir İsviçre vizesi İsviçre`ye seyahat etme olanağı tanısa da, Avusturya için geçerli değil. Bu yüzden, tüm EURO 2008 ziyaretçilerinin EURO 2008 Şengen vizesine başvurmaları tavsiye ediliyor.

Daha geniş bilgi için tff.org'u ziyaret ediniz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title