Haberler

Esnek Çalışma Şekillerine İlişkin Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştayı

Marmaris ilçesinde Devlet Personel Daire Başkanlığınca düzenlenen, "Esnek Çalışma Şekillerine İlişkin Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştayı" başladı Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu: "Kamu personellerine birbirinden değişik çalışma koşulları sunacağız"

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kamu personellerine birbirinden değişik çalışma koşulları sunacaklarını söyledi.

Devlet Personel Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek "Esnek Çalışma Şekillerine İlişkin Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştayı", Marmaris'te başladı. Martı Otel'de düzenlenen çalıştayın açılış toplantısına, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Vali Yardımcısı ve Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten ve Kumbuzoğlu'nun yanısıra aralarında Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Özelleştirme İdaresi'nin de bulunduğu çok sayıda kamu kuruluşunun üst düzey personeli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kumbuzoğlu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişiklikle, kamu kurumlarının, zamana ve mekana bağlı olmaksızın personel istihdam edebileceğinin hükme bağlandığını bildirdi.

Hayata geçirmeyi planladıkları "Esnek Çalışma Modelleri' hakkında bilgi veren Kumbuzoğlu, şunları söyledi:

"Komisyonumuz araştırma yaparken Yalova Belediyesinde incelemelerde bulunduk. İlginçtir, Yalova Belediyesi personelinin yüzde 70'ini uzaktan çalışma yöntemiyle istihdam ediyor. Personelin yüzde 70'i evden çalışıyor. Belediye binasında sadece yöneticiler bulunuyor. Belediye Başkanı, sekreterya, özel kalem, koruma, güvenlik personeliyle çalışıyor geri kalanların hepsi dışarıda. Eğer Yalova Belediyesi bunu uygulayabiliyorsa, en azından diğer belediye yönetimleri de bu yöntemi uygulayabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu yöntem üzerinde bir çalışma başlattı. Uygulamaya konulursa faydalı olacağını düşünüyorum."

Doğum yapan kamu personelinin 2 yıl ücretsiz izne ayrılma hakkı olduğuna işaret eden Kumbuzoğlu, çalışan annelerin ücret almadan evine kapanmasını istemediklerini kaydetti. Bu konuda yeni bir uygulama planladıklarını ifade eden Kumbuzoğlu, "Yeni yöntemle kadın çalışanlarımıza, baş tacımız olan annelerimize, anne adaylarımıza alternatifler sunacağız. Diyeceğiz ki 'İstiyorsan 2 yıl ücretsiz izine ayrıl, istiyorsan haftanın yarım günü çalış yarım günü evinde ol.' Bunun  da alternatifleri olabilir. Bu uygulama haftanın 3,4 ya da 5 günü olabilir. Bu konuyu çalıştayımızda masaya yatıracağız. Kamu personellerine birbirinden değişik çalışma koşulları sunacağız. Engelli yada önemli hastalıkları olan yakınlarına bizzat bakmak zorunda olan personelimiz için de bazı alternatifler planlıyoruz" dedi.

60 yaş ve üzeri olan çalışanlara emekli olma aşamasında yardımcı olmak için de çalışma yapacaklarını vurgulayan Kumbuzoğlu, vatandaşların yoğun iş yaşamından birden emekli yaşantısına geçmenin oluşturacağı boşluğu yaşamalarını engellemeyi amaçladıklarını belirtti. Kumbuzoğlu, "Yavaş yavaş emekliliğe alışmaları için haftanın 5 günü değil de 3 günü çalışmaları ya da öğleden sonra izinli olmaları gibi bir istihdam modeli oluşturacağız" diye konuştu.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de konuşmasında esnek çalışma şekillerinin personelin istediği zaman çalışması, istemediğini zaman çalışmamasını hedefleyen bir yöntem olarak algılanmaması gerektiğine dikkati çekti.

Çalıştay, 30 Nisan akşamına kadar devam edecek. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Marmaris Yalova Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title