Haberler

Eskişehir'de "Avatar"Lı Protesto

Eskişehir'de "Avatar"lı protesto- Mihalıççık ilçesindeki iki köyde yapılması planlanan kapalı boru sulama sistemi, "Avatar" filminin karakterlerinin maskeleri takılarak protesto edildiESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir grup, Türkiye'nin 31 endemik türüne ev sahipliği yapan Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik ile Dinek köyüleri arasında yapılması planlanan kapalı boru sulama sistemi, "Avatar" filminin karakterlerinin maskelerini takarak protesto etti.

Eskişehir'de "Avatar"lı protesto- Mihalıççık ilçesindeki iki köyde yapılması planlanan kapalı boru sulama sistemi, "Avatar" filminin karakterlerinin maskeleri takılarak protesto edildiESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir grup, Türkiye'nin 31 endemik türüne ev sahipliği yapan Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik ile Dinek köyüleri arasında yapılması planlanan kapalı boru sulama sistemi, "Avatar" filminin karakterlerinin maskelerini takarak protesto etti.Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta toplanan ve yüzlerine 2009 yılı ABD yapımı destansı bilim kurgu filmi "Avatar"ın karakterlerinin maskelerini takan grup adına konuşan Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, Gürleyik ile Dinek köylerine yapılması planlanan kapalı boru sulama sisteminin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.Biyolojik zenginliklerini korumaya yönelik çalışmaların çevreye duyarlı herkesin görevi olduğunu ifade eden Gürsoy, şöyle konuştu: "Köyümüzde daha önce okulun önünden subaşı mevkisine kadar kapalı kanal borulu sulama sistemi yapıldı. Bu sırada doğamıza çok büyük tahribat yapıldı. Köyümüzün sınırları içerisinde 332 bitki çeşidi ve 31 endemik bitki bulunuyor. Böyle bir doğanın korunması gerekmez mi? Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir milletvekillerimiz Salih Koca ve Ülker Can'dan talebimiz, bu projeyi iptal ettirmesidir."Kapalı boru sulama sisteminin iptali için imza toplayan grup, daha sonra dağıldı. .

Kaynak: AA / Güncel

Mihalıççık Eskişehir Dinek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title