Haberler

Eskişehir: Bozdağ Cinayeti Davası Sanıklarına 8 Ayrı Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

Eskişehir'in Bozdağ Mevkiinde 1 Kişinin Öldürülmesi, 1 Kişinin Yaralanması ve 2 Polisin de Yaralanıp Silahlarının ve Telsizinin Alınmasıyla İlgili Açılan Davada, 3'ü Tutuklu 5 Kişi Hakkında Toplam 8 Ayrı Ağırlaştırılmış Müebbet ve 23 Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi.

Eskişehir'in Bozdağ mevkiinde 1 kişinin öldürülmesi, 1 kişinin yaralanması ve 2 polisin de yaralanıp silahlarının ve telsizinin alınmasıyla ilgili açılan davada, 3'ü tutuklu 5 kişi hakkında toplam 8 ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar S.Ç. (32), M.K. (27), M.S. (30) ve tutuksuz sanıklar A.T. (43) ile Y.K.'nın (27) yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada esas hakkında mütalaasını veren savcı, sanıklardan A.T. ve S.Ç.'nin güvenlik şirketi ve bar işletmeciliği konularında iş ortaklığı yaptıkları, sanıklardan M.S. ve M.K.'nın de özellikle S.Ç. ile ilişki içinde bulunduklarını, sanıklardan A.T. ve S.Ç.'nin çatışma içerisindeki kişilere karşı kanuna aykırı eylemlerde bulunmak üzere M.K. ve M.S. aracılığıyla maktul Murat Kılıç ve mağdur Utku Çelik'i organize ettiklerini ve yönlendirdiklerini, somut olarak tespit edilemeyen yasalara aykırı yeni bir görev ve bu amaçla kendilerine bir silah verdiklerini, maktul ve mağdurun kendilerine verilen bu görevi savsakladıkları, eylemi yerine getiremeyip, kendilerine verilen silahı satmaları üzerine olayın meydana geldiğini belirtti. A.T.'nin azmettirmesiyle sanıklardan S.Ç, M.S. ve M.K.'nın "planlayarak taammüden bir kişiyi öldürmek", "taammüden bir kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlarını işledikleri, yine sanıklardan M.S. ve M.K.'nın "ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak", ayrıca "birden çok kişi ile silahla ve cebir ile memura mukavemet" suçunu işlediklerini, sanıklardan Y.K.'nın de "suçluyu kayırma" suçunu işlediğini belirten savcı, sanıklardan S.K, M.S. ve M.K.'nın ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, A.T.'nin de öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçunu azmettirmekten 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Ayrıca savcı, sanıklar M.S, M.K. ve Y.K.'nın "ruhsatsız silah bulundurmak, taşımak", "memura karşı mukavemet", "suçluları kayırma" suçlarından da toplam 23 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti. Güvenlik görevlilerinin silahlarını yağma kastı ile aldıklarından bahisle haklarında bu suçtan dava açılan M.S. ile M.K.'nın, unsurları oluşmayan bu suçtan ise beraatlerine karar verilmesini isteyen savcı, tutuksuz sanık A.T.'nin de tutuklanmasını talep etti.

Duruşmaya katılan S.Ç, M.S, M.K. ve A.T, suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, A.T.'nin tutuklanması talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

22 Temmuz 2005 gecesi Sarıcakaya yolu Bozdağ mevkiindeki ormanlık alanda meydana gelen olayda, 3'er kurşunla vurulan Murat Kılıç (19) ölürken, Utku Çelik ise yaralanmıştı. Kılıç'ın cesedi bagajında olan çalıntı 34 EYB 50 plakalı otomobille kaçan M.S. ile M.K, yaralı Utku Çelik'in sığındığı inşaattan cep telefonuyla jandarmayı aramasıyla Tepebaşı mevkiinde kendilerini durduran polislere mukavemette bulunarak, ellerindeki silahları ve bir telsizi almıştı. Mevlüt Onar adlı polis memurunu tabancayla bacağından vurarak, ekipteki diğer meslektaşını da darp ettikten sonra bagajında ceset olan aracı terk ederek kaçan M.S. ile M.K, 11 gün sonra Çamlıca Mahallesi'nde saklandıkları bir evin çatı katında polisin operasyonuyla yakalanmıştı. Olaylarla alakalı mahkemeye sevk edilen S.Ç, M.K, M.S. ve Y.K. tutuklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title