Haberler

Eskişehir: Bakan Çelik Eskişehir'de (2)

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ülkemizin Kaynakları, Dünyada Kalkınmış Ülkeler Çapında Çağdaş Bir Eğitim Yapmamız İçin Yeterli Değildir" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ülkemizin kaynakları, dünyada kalkınmış ülkeler çapında çağdaş bir eğitim yapmamız için yeterli değildir" dedi.

Eskişehir'in Şirintepe Mahallesi'ne hayırsever işadamları tarafından 1 milyon YTL'ye yaptırılan 18 derslikli Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışında konuşan Bakan Çelik, 11 Eylül 2003 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, bugüne kadar ülke genelinde hayırsever ve işadamlarından 2.5 katriyona yakın sivil alandan eğitime katkı sağlandığını açıkladı. Hüseyin Çelik, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu bir olduğunu belirterek, "Bundan dolayı devlet, özel sektör kaynaklarını, sivil toplum kuruluşlarının imkanlarını birleştirerek eğitimde bir seferberlik ruhuyla muasır medeniyetler seviyesine çıkabileceğimizi hesap, tesbit ettik ve bu anlayışla, kararlılıkla gayretle yolumuza devam ediyoruz. Hükümetimiz iktidara geldiği zaman Eskişehir'de okul öncesi eğitim oranı, yüzde 12 düzeyindeydi. 4 yılda bu oran yüzde 54'e çıktı. Şuanda Eskişehir'de 77 ortaöğretim kurumu var. 18'i son 4 yılda yapıldı. Eskişehir'de mevcut olmayan lise türü kalmadı. Daha önce 6 olan Anadolu Lisesi sayısı 11'e çıktı. Eskişehir'deki okullarda neredeyse bilgisayardan söz etmek mümkün değildi. Demode olmuş, süresi geçmiş bilgisayarlar vardı. Bu dönemde Eskişehir'e 3 bin 500 adet bilgisayar temin edildi. Öte yandan, şuanda Eskişehir'de müstakil okul olup da, geniş bant internet bağlantısına kavuşmamış olan okulumuz yok" diye konuştu.

Ezan okunurken bir süre konuşmasına ara veren Çelik, 2007-2008 öğretim yılında Sivrihisar İlçesi'nde de yeni bir öğretmen lisesi açacakları müjdesini verdi. Bakan Çelik, konuşmasının ardından hayırsever işadamları Harun Adıgüzel ile Mehmet Karabatur'a plaket verip, lisenin açılışını gerçekleştirdi. Bir süre binayı gezen Çelik, boş sınıftaki tahtaya tebeşirle "hayırlı olsun" yazdı.

Öte yandan, tören sebebiyle okul dışında bekleyen öğrenciler, havanın soğuk olması sebebiyle güç anlar yaşadı. İstiklal Marşı korosunda yer alan ve gömlekle bir süre beklemek zorunda kalan öğrencilerin titrediği gözlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title