Haberler

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi Bekir Sözen savunma yaptı. Duruşmaya, sanık Sözen, yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık hakkındaki iddianamede, örgütün toplantılarına katılan Sözen'in talimatla Danıştay üyeliğine seçildiği, örgütün sivil imamlarıyla farklı tarihlerde birçok kez bir araya geldiği, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı, başkalarının ByLock yazışmalarında isminin geçtiği, örgütün oğluyla da ilgilendiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Sözen, usul itirazlarını dile getirdi.

Hakkındaki soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisiz ve görevsiz olduğunu ileri süren Sözen, davayı görme konusunda da yetkili makamın Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi olduğunu savundu.

Sözen, soruşturma tarihinde kanunen tabi olduğu mahkeme dışında bir merci önünde yargılanmasının tabii hakimlik ilkesine aykırılık teşkil ettiğini öne sürdü.

Aleyhine verilen tanık beyanlarına değinen Sözen, ifadelerin somut olgulara dayanmadığını, soyut beyanlardan oluştuğunu iddia etti. ByLock kullandığı iddiasını reddeden Sözen, programı hiçbir zaman kullanmadığını ve daha önce duymadığını savundu.

Sözen, ByLock yüklü olduğu belirtilen hattın, trafik kazasında kaybeden oğluna ait olduğunu, kendisiyle ilgisinin bulunmadığını ve delil sayılamayacağını ileri sürdü.

Sanık Sözen, hattı oğlunun vefatının ardından hiç kullanmadıklarını ve kapattıklarını söyledi.

ByLock yazışmalarında ismi geçen kişinin kimliğinin belli olmadığını da savunan Sözen, yazışmada "Bekir'in oğlu Ömer" denildiğini ancak oğlunun adının Ömer Faruk olduğunu kaydetti.

Sanık Sözen, iddianamede somut herhangi bir olaya yer verilmediğini iddia ederek, tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski Danıştay üyeleri Hamza Eyidemir ve Vahit Bektaş ile İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin, eski HSYK üyesi İbrahim Okur, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in tanık olarak dinlenilmesi, duruşmanın 29 Mayıs'a bırakılması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Yargıtay Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title