Haberler

Erzurum: Sözde Ermeni Soykırımı İddialarına Tepki

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Tüm Vatandaşları Fransa'da Yeniden Gündeme Gelen Sözde Ermeni Soykırımının İnkarının Cezalandırılmasına İlişkin Yasa Tasarısına Tepki Göstermeye Çağırdı.

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, tüm vatandaşları Fransa'da yeniden gündeme gelen sözde Ermeni soykırımının inkarının cezalandırılmasına ilişkin yasa tasarısına tepki göstermeye çağırdı.

Fransız Parlamentosu'nun gündemine geçen mayıs ayında gelen ve oylama yapılmadan görüşmenin bittiği sözde Ermeni soykırımı inkarının cezalandırılmasına ilişkin yasa tasarısının, Fransız Sosyalist Partisi Milletvekilleri tarafından 12 Ekim 2006 tarihinde görüşülmek üzere yeniden gündeme alındığını belirten Eğilmez, "Teklif, '1917 olayları soykırım değildir' şeklinde görüş bildirmeyi bir yıla kadar hapisle cezalandırmayı öngörüyor. Avrupa Birliği, Türkiye'yi 301. maddeyi değiştirmesi için sıkıştırırken, Fransa 'Ermeni soykırımı'na karşı çıkanlar için hapis ve para cezası getiriyor. Türkiye'ye 301 ile demokrasi dersi veren AB'nin Fransa'ya nasıl tepki göstereceğiyse merak konusu. Yeni getirilen yasayla Fransa'da 'Ermeni soykırımı' tezinin aleyhine kimse herhangi bir açıklama yapamayacak" dedi.

Tarihe bakıldığında bu yasa tasarısını gündeme getiren ülkenin tarihinin ne kadar kanlı olduğunun net bir şekilde görülebileceğini ifade eden Eğilmez, "Fransız yönetimi altında 1.5 milyon kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de işkence ve kötü muameleden geçmiştir. Cezayirliler bu olayları 'Cezayir Soykırımı' olarak adlandırır. Fransa soykırım bir yana, olaylardaki sorumluluğunu dahi kabul etmiş değildir. Fransa'nın asıl gayesi bu meseleyi kullanarak Türkiye üzerinde ekonomik ve siyasi bir hakimiyet kurmaktı. Çünkü Fransa kendinden başka hiçbir devleti ve milleti düşünmeyen dünya üzerindeki en ırkçı devletlerden biridir. Ama bunlara rağmen, soykırım masalını kullanarak Türkiye üzerinde baskı kurmaya çalışacak kadar utanmaz ve ahlaksız bir tablo çiziyor" diye konuştu.

Türk kamuoyunun ne yapacağının önemli olduğunu söyleyen Eğilmez, "Biz dernek olarak Fransa'ya yönelik bir protesto kampanyasına başlıyoruz. Bu kampanyaya katılmak, daha doğrusu bu haksızlığa ve utanmazlığa tepkinizi göstermek isterseniz; Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nin faks numaraları 0 312 455 45 27, 0 312 455 45 07, 0 312 455 45 57, 0 312 455 45 72, 0 312 455 45 37, 0 312 455 45 47'dir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title