Haberler

Erzurum: Erzurum'da Yerel Yönetimler

Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, Düzenlediği Basın Toplantısında Başıboş Köpekler Konusunda Açıklamalarda Bulundu.

Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, düzenlediği basın toplantısında başıboş köpekler konusunda açıklamalarda bulundu.

Konun bazı basın yayın organlarında çarpıldığını belirten Efe, köpek toplayan kişilere ücret verilmediğini söyledi. Efe, “ Başıboş köpekler konusu ilçe açısından gerçekten önemli bir sorun, konuyla ilgili olarak tüm kurumlar koordinasyon içersinde olmalı. Başıboş köpekler konusunda üzerimize düşeni yasal çerçevede yapıyoruz. İlçede başı boş köpekler bir çok kişiye zarar verdi. Durum ciddi boyutlara ulaştı. Bu amaçla ilçede 2 kişiyi görevlendirdik. Bu kişilerin biri belediyemizde çalışıyordu. Diğeri ilçemizi sakinlerinden bir vatandaş. Sorunun aşılması noktasında kurumlar arası koordinasyon sağlanmalıdır. Tarım İl Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla birlikte hareket etmelidir. Başıboş köpek konusu sadece Ilıca’nın değil, bir çok ilçenin hatta Erzurum’un dahi sorunudur” dedi.

Efe, “ 5216 sayılı belediyeler yasası gereği Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Seçilmiş bir başkan hakkında böyle bir soruşturma açılamaz. Biz her çalışmamızda Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içerisindeyiz”diye konuştu.

Daha sonra gazetecilerle, veteriner kontrolünde bulunan hayvan ıslah merkezinde incelemelerde bulunan Efe, burada gazetecilere hayvanlara işkence yapılmadığını belirterek, Veteriner Yusuf Koskanç’tan gelişmelerle ilgili bilgiler aldı.

Ilıca Belediyesi Mezbahasında bulunan atık etlerden yararlanan hayvanların veteriner kontrolünde olduğunu belirten Efe, “ Sizinde gördüğünüz gibi köpeklere işkence yapılması gibi bir durum söz konusu değil, veterinerimizin gözetimi altında hayvanları ıslah ediyoruz. Elbetteki geniş kapsamlı bir hayvan ıslah merkezi yapılmasını isteriz ancak belediyemizin imkanları yeterli değil. Diğer kurumların konuya daha duyarlı yaklaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

(İRT-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title