Haberler

Erzurum: Ebso Heyeti Erzurum'da

- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (Ebso) Nedim Kalpaklıoğlu Başkanlığındaki Heyeti, Erzurum'da Yetkililerle Biraraya Geldi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Etso) Düzenlenen Toplantıda Konuşan Ebso Başkan Vekili Nedim Kalpaklıoğlu, Erzurum'la İzmir'in Kültürel ve Ekonomik Durumunu Değerlendirdi. Kalpaklıoğlu, Erzurum'un Ekonomik Olarak Herekete Geçmesi İçin Tarım, Hayvancılık ve Turizm Sektörlerinin Canlandırılması Gerektiğini Belirterek, "Erzurum, Kalkınmada Tarihine Yakışır Gelişimi Gösterememiştir." Dedi.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Nedim Kalpaklıoğlu başkanlığındaki heyeti, Erzurum'da yetkililerle biraraya geldi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen toplantıda konuşan EBSO Başkan Vekili Nedim Kalpaklıoğlu, Erzurum'la İzmir'in kültürel ve ekonomik durumunu değerlendirdi. Kalpaklıoğlu, Erzurum'un ekonomik olarak herekete geçmesi için tarım, hayvancılık ve turizm sektörlerinin canlandırılması gerektiğini belirterek, "Erzurum, kalkınmada tarihine yakışır gelişimi gösterememiştir." dedi.

İstihdamın tek çaresinin üretimden geçtiğinin altını çizen Kalpaklıoğlu, şunları kaydetti: "Tarım, hayvancılık ve turizm sektörlerinin harekete geçmesiyle bölgedeki gelişmişlik farkı da ortadan kalkacaktır. Devlet desteği ve doğru politikalarla Erzurum'un şanlı tarihine yakışır kalkınma sürecine gireceğine inancımız tamdır. Ayrıca, köye dönüş projeleri geliştirilerek, yatırımların Erzurum'a kaydırılması çalışmalarına da gönülden destek vereceğimizi belirtmek istiyorum."

İZMİR'LE ERZURUM ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ

EBSO Meclis Başkanı Ender Yorgancılar ise, "İzmir'le Erzurum arasında olabilecek her türlü işbirliğine hazırız." dedi. "Bizler batının ve doğunun incileri sayılan iki ilimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine hizmet etmekten mutluyuz" diyen Yorgancılar, şöyle devam etti:

"Yaz turizminde önemli bir yeri olan İzmir ve bölemiz ile kış turizminde atağa geçen Erzurum arasında işbirliğine hazırız. Palandöken Kayak Merkezi, rafting sporu ve kaplıcaları ile Erzurum'un bu avantajlarını, yapacağı tanıtım organizasyonlarıyla en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Tarih boyunca doğu-batı arasında köprü görevi gören Erzurum, bundan sonra da bu görevini layıkıyla yerine getirecektir."

Yorgancılar ayrıca, Erzurum'un Türkiye'nin hayvan varlığı bakımından birinci büyük ili olmasına rağmen, et üretimi ile hayvancılık potansiyelini göstermekten uzak olduğunu ifade etti.

EGEV BAŞKANI TEMİZOCAK

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak da, EGEV'in 10 ili biraraya getiren bir vakıf olduğunu belirterek, söz konusu illerin stratejik hedeflerinin belirlenmesi ve plan oluşturulmasında önemli görev üstlendiklerini kaydetti.

Temizocak, Ege Bölgesi için tarım, turizm, jeotermal ve toprağa dayalı sanayi sektörlerinde toplantılar yaptıklarını anlatarak, "Bunları yaparken hedefimiz bölgesel kalkınma ajanslarına yönelmekti. Bunu da başardık. Erzurum'da da benzer bir insiyatif oluşturulmalı ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak adımlar atılmalıdır." diye konuştu.

İzmiz Vali Yardımcısı Ömer Karaman ise, memleketi Erzurum'la, görev yaptığı İzmir arasında sağlanacak işbirliğine katkı sağlayacak olmanın sevincini yaşadığını belirterek, "Özellikle hava yoluyla sağlanan bağ, Erzurum'la İzmir arasındaki ilişkiyi daha da kuvvetlendirmiştir." dedi.

ERZURUM'UN ÜNİVERSİADE 2011 ADAYLIĞI

ETSO Başkanı Muammer Cindilli ise, Erzurum'un 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'nı organize etmeye aday olduğunu belirterek, bu noktada 2005 yılında Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nı organize eden İzmir'in tecribelerinden faydalanılabileceğini ifade etti.

"Yapılan ziyaret, Erzurum'la İzmir arasındaki bağı daha da artıracaktır" diyen Cindilli, şöyle devam etti:

"Kış turizmi, Erzurum için önemli bir potansiyeldir. 2005 yılında yaz spor oyunları organizasyonunu başarıyla düzenleyen İzmir'in bu tecrübesinden yararlanmayı arzuruluyoruz. İki şehir arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesi başta turizm olmak üzere, her alanda olumlu etki sağlayacaktır."

(AA-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title