Haberler

Erzurum ) Ambulansla Silah Taşınmasını Yalanladı

"bakan AKDAĞ.Valilikte Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili yöneltilen soru üzerine açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, Suriye'de akıl tutulması yaşandığını anlattı."

"bakan AKDAĞ: HUKUK GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR" HABERİNE EK

Valilikte Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili yöneltilen soru üzerine açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, Suriye'de akıl tutulması yaşandığını anlattı.Kendi halkına bir yönetimin böylesi zulmetmesinin asla kabul edilemeyeceğine dikati çeken Akdağ, "Türkiye olarak üzerimize düşeni ziyadesiyle yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Gerek Uluslararası platformda Suriye halkının yanında durma kararlılığımız devam edeceğini gerekse de Türkiye'ye sığınmış olan Suriyeli kardeşlerimize şefkat kucağımızı daima açık tutacağımızı ifade etmek isterim. Elbette sağlıkçılarada bu hususta görev düşüyor. Gelip Türkiye'ye sığınan kişilerin sağlık ihtiyaçları var. Bu arada malasef saçma sapan iddialarla maalesef bazı saçma sapan iddialarla halkın kafası karıştırılmaya çalışıldı. Biliyorsunuz bir ara 'ambulanslarda silah taşınıyor' diye hem de Basın Konseyi'nden bazı arkadaşların akıl dışı iddiaları ortaya çıkmıştı. Çok mahçup oldular. Bu iddiaları ortaya atanlar da bu iddiaların peşine düşenler de çok mahcup oldular. Muhalefetten bazı arkadaşlar da bu iddiaların peşine düşmüşlerdi. Sağlık Bakanlığı'ndan art arda açıklamalar yapılıp böyle bir durumun olmadığı ifade edilmiş olmasına, bu mesele kesin bir dille yalanlanmış olmasına rağmen bu yalanı, bu düzmece haberin arkasında duranlar aslında büyük bir yanlış yaptılar. Umarım bu benzer yanlışları bir daha yapmazlar" dedi.

Valilik ziyaretinin ardından merkez Aziziye ilçesindeki Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan ve kapasite arıtırımına giden iş adamları için düzenlenen plaket törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Akdağ,

Türkiye'de hala terörün bu karanlık, kanlı, acımasız ve lanetli tavrını, bir hak arama tavrının adeta bir sonucu gibi dolaylı olarak yorumlayanların, yorumlamaya çalışanların olduğunu söyledi. Bunların büyük yanlış içerisinde, gaflet içerisinde olduklarını ifade eden Akdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer hainlik içinde değilseler. Bizim Erzurum'da yıllarca annesi Kürtçe konuşanla Türkçe konuşan insanların kardeşçe yaşadığı, çocuklarını birbirleriyle evlendirdikleri, dünür oldukları bir şehirdir. Bütün Türkiye öyledir. Belki bundan 20 sene önce, belki 15 sene önce Türkiye'de Kürt meselesiyle ilgili bir hak arama meselesi vardı. Ama bugün artık mesele, böyle bir mesele değil. Hani hak arama meselesi de olsa terör ve şiddeti haklı çıkaramaz ama o gün için bunları tartışabilirdik. Türkiye'de bugün böyle bir mesele yok. Türkiye'de bugün Kürt kimliğinin tanınmaması, faili meçhuller, işkenceler, terörle mücadele adı altında vatandaşa bilerek ya da bilmeyerek zulüm edilmesi gibi bir durum yok. Dolayısıyla bir hastanede bile kanlı yüzünü bu şekilde gösteren, arkadan kalleşçe, insanlık dışı bir biçimde yaklaşıp da bir polis kardeşimizi arkasından vurarak, şehit eden gözü dönmüşlerin, insanlık dışına çıkmışların adeta bu davranışlarını dolaylı olarak haklı çıkarmaya çalışan ya da buna benzer yorumlar yapanlar, büyük gaflet ya da ihanet içerisindeler. Yani kaçırılan ya da kaçırıldığı söylenen bir milletvekili, 'bu çocuklar da iyi çocuklar' anlamında ifadelerde bulunuyorsa, biz bunu büyük millet olarak asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. ya da birileri TBMM'nin çatısı altında hizmet verirken, gidip de teröristlerle sarmaş dolaş oluyorlarsa buna da müsaade edemeyiz. Ama Kürt ile Türk'ün ya da bu topraklar üzerinde yaşayan Arap'ın, her neyse o kökeni nereden geliyorsa kardeşlik bakidir. Bu baki kardeşlik için uzağa gitmeye gerek yok. Hep Çanakkale'yi örnek gösteriyoruz. Ama şurada Alluekber Dağları bize zaten en güzel örnektir. Orada bizim asılları, kökenleri Kürt olan Türk olan dedelerimiz birlikte canlarını vermekten çekinmediler, kaçınmadılar. Erzurum varsa bugün onun için Erzurum var. Türkiye varsa onun için Türkiye var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Bakan Akdağ konuşmasından sonra iş adamlarına plaket verdi. Akdağ ve beraberindekiler daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamlarının yaptırdığı camii temel atma törenine katıldı. İş adamları Bakan Akdağ'a bir süpriz yaptı. Recep Akdağ'ın 15'nci dönem Milli Selamet Partisi'nden Erzurum'dan milletvekili olan merhum Yahya Akdağ'ın adı Camii'ye verildi. Bakan Akdağ temel atma töreninin ardından Bingöl'de 18 Eylül günü askeri konvoya yapılan roketatarlı saldırı sonucu yaralanarak Erzurum'a getirilen askerleri ziyaret etti. İlk olarak Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Piyade Komando Er Erol Can'ı (22) ziyaret eden Akdağ, sağlık durumu hakkında doktorlardan bildi aldı. Bakan Akdağ daha sonra 3 askerin tedavi gördüğü Mareşal Çakmak Asker Hastanesi'ne gitti. Jandarma Er Yalçın Tok'un (22) odasına giren Akdağ, "Yalçın, bir 'merhaha' diyelim sadece. Ben Sağlık Bakanı Recep seni ziyarete geldim" diyerek uyandırdı. "Hoşgeldiniz" diyerek uykudan uyanan Yalçın Tok,' Bakan Akdağ geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yalçın Tok, ağrısının olup olmadığı sorusuna sağ bacağının ağrıdığını belirtti. Bakan Akdağ, "Endişe ettin ama düzelmeyecek bir durumun yok. Doktorundan bilgi aldım. Sen endişe ettin ama Allah ağrıların gazilik sevaplarını yazar. Gazi olmuşsun bu büyük bir şereftir. Hiç olmasın arzu ederdik ama sizin çektiğiniz bu sıkıntıların hiç biri boşa gitmez. Allah şifalar versin. Geçer gider inşallah" diye konuştu. Bakan Akdağ, hastanede yatan Jandarma erler Ekrem Aktaş (21), Mümin Sarıca'yı (25) ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Türkiye Suriye Akdağ Politika Güncel Haberler

title