Haberler

Erzincan'da İlk Bayan Aday Adayı

Milletvekilliği Seçimleri Öncesinde Partilerdeki Aday Adaylığı Yarışı Hız Kazanırken, Erzincan'da 15 Yıldır Market İşletmeciliği Yapan Halime Keleş (40), Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Milletvekilli Aday Adayı Olduğunu Açıkladı.

Milletvekilliği seçimleri öncesinde partilerdeki aday adaylığı yarışı hız kazanırken, Erzincan'da 15 yıldır market işletmeciliği yapan Halime Keleş (40), Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (Ak Parti) milletvekilli aday adayı olduğunu açıkladı.

22 Temmuz'da yapılacak olan 23'üncü Dönem Milletvekilliği Seçimleri öncesinde, Erzincan'da aday adaylığını açıklayan ilk bayan olan Halime Keleş, bu özelliğiyle de Erzincan'ın siyasi tarihindeki sayılı birkaç bayan siyasetçiden biri oldu. Sahibi oldukları marketi eşiyle birlikte işleten 3 çocuk annesi Halime Keleş, Erzincan'ın ve Türk kadınının sesi olmak için aday adayı olduğunu belirterek, aday olması halinde ise özellikle bayanların ve müşterilerinin oyuna güveniyor. Markette bir taraftan çalışanlarına yapacakları işleri tarif eden bir taraftan da kasiyerlik yapan Halime Keleş, kadınların siyasi hayatta daha fazla yer alması gerektiğine inandığını dile getirdi.

Bugün Ak Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında milletvekili aday adaylığını açıklayan Halime Keleş, Erzincanlı kadınları temsilen aday adayı olduğunu ifade ederek, "Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'her ilde bir kadın milletvekili adayı olması' arzusu, beni adaylık başvurusu yapmak için daha cesaretlendirdi. Erzincanım'a olan sevgimin, bana verdiği aşk, kadınlığımın verdiği azim ve enerji, büyüklerimden aldım destek ve elektrikle, gerek şimdiye kadar süregelen ticari faaliyetlerim, gerekse Erzincan ve Erzincanlı'ya hizmet etme arzum, beni bir bayan olarak şehrimi dışarıda en iyi şekilde temsil etme hevesi ve onuru içerisine sokmuştur." diye konuştu.

Halime Keleş, basın toplantısının ardından aday adaylığıyla ilgili evrakları Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Güneş'e verdi.

(İS-İRT-Y)

15.05.2007 19:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title