Haberler

    Ermenistan Dünyanın En Tehlikeli Nükleer Santralini Kapatmaya Yanaşmıyor

    AB ve ABD'nin "En Tehlikeli Nükleer Santral" ilan ettiği Metsamor, Iğdır'a 16 km uzaklıkta.

    AB ve ABD'nin "En Tehlikeli Nükleer Santral" ilan ettiği Metsamor, Iğdır'a 16 km uzaklıkta. İstanbul'a denk bir deprem riskine sahip Metsamor'un nükleer yakıtını koruyacak bir koruma havzası yok.

    Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan nükleer enerjinin Ermenistan için önemli olduğunu kaydederek "Şu anda nükleer santral işletim süresinin 2040 yılına dek uzatılması umudunu taşıyoruz ve bu süreye kadar yeni bir nükleer santral inşa etme gayretinde olacağız. Rusya'nın bize bu süreçte yardım edeceği umudunu taşıyorum. Ne yazık ki, süreci müstakil yürütmek için şu anda yeterli mali araçlara sahip değiliz. Eğer Rus partnerlerimiz bize yardım ederlerse, bunu memnuniyetle kabul ederiz ve bu konuyla oldukça alakadarız. Nükleer Santralimizi kapatmaya hazırlanmıyoruz." dedi.

    Ermenistan'ın Metsamor Nükleer Santrali, başkent Erivan'ın 40 km güneyinde, Iğdır il sınırına ise sadece 16 km uzaklıktadır. 1973'te inşaatına başlanılan nükleer santral bugün Ermenistan'ın enerji ihtiyacının yaklaşık %40'ını karşılamaktadır. Santralde kullanılan iki adet VVER-440 Model V230 tipi nükleer reaktör, 440 Megawatt enerji üretmektedir. Ayni tip reaktörün 1200 Megawatt üreten modeli olan VVER-1200 de, planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nde kullanılacaktır. Metsamor'un birinci reaktörünün bir deprem direnç sistemi yoktur. En tehlikelisi ise, Metsamor'un nükleer yakıtını koruyacak bir koruma havzasının (containment vessel) olmamasıdır ki bu koruma sistemi Çernobil'de de yoktu.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Nükleer Santral Ermenistan Iğdır Sektörel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title