Haberler

Ermeni İddialarına Karşı Türk Tezi Kabul Gördü

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (Agitpa) Türk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, Agit Genel Kurulunda, 1915 Olaylarıyla İlgili Ermeni İddialarına Karşı Türkiye'nin Tezinin İlk Defa Kabul Gördüğünü Bildirdi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, AGİT Genel Kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı Türkiye'nin tezinin ilk defa kabul gördüğünü bildirdi.

Büyükkaya, yaptığı yazılı açıklamada, AGİT'in 17. Genel Kurulunun, Kazakistan'da yapıldığını belirtti. Genel Kurul toplantısında, ''Demokrasi, İnsan Hakları Komisyonunun AGİT'te Saydamlık'' konulu raporunun görüşülmesi sırasında, Türk heyeti tarafından verilen bir önergenin kabul edildiğini ifade eden Büyükkaya, ''Önergede soykırım gibi geçmişte yaşandığı iddia edilen olayların (Türk tezine uygun olarak) öncelikle tarihçiler tarafından her türlü arşivler üzerinde araştırma yapılarak kabul edilmesi gerektiğinin'' vurgulandığını ifade etti.

AGİT'in BM'den sonra dünyanın en büyük uluslararası teşkilatı olduğuna dikkati çeken Büyükkaya, açıklamasında, ''Türk tezinin burada kabul edilmiş olması, Ermeni iddialarına karşı Türkiye'nin önemli bir kazanımıdır. Ayrıca bu konudaki Türk tezi ilk defa uluslararası bir platformda kabul görmüştür. AGİT'e üye 56 ülke bulunuyor. Bu karara sadece Ermenistan ret oyu kullandı. Diğer ülkelerin büyük çoğunluğu kabul oyu verdi'' ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title