Haberler

Erivan'da Heyecan Tırmanıyor

Güncelleme:

Ermenistan'ın Başkenti Erivan Belki de Tarihinin En Önemli Günlerinden Birine Tanıklık Ediyor.

Ermenistan'ın başkenti Erivan belki de tarihinin en önemli günlerinden birine tanıklık ediyor.

Rekor sayıda Türk Dışişleri mensubu, güvenlik görevlisi, cumhurbaşkanlığı görevlileri, Türk diplomatlar ve gazeteciler bugün akşam Türkiye saati ile 19.00'da

Metehan DEMİR YAZIYORbaşlayacak maç için Erivan'a akın etti.

 

Tarihte ilk kez 'resmi bir görüşme' için ilk Türk cumhurbaşkanı sıfatıyla Erivan'a gelecek Abdullah Gül için olağanüstü güvenlik tedbirleri alınması dikkati çekiyor. Erivan saati ile 17.00'de (2 saat ileride Türkiye'den) gelmesi beklenen Gül, önce Milli Takımlar Teknik Direktör Fatih Terim ile kısa bir görüşme yapacak ardından Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile Başkanlık Sarayı'nda bir araya gelecek. İkili daha sonra Hrazyan Stadyumu'nda maçı birlikte izleyecek.

 

Erivan'da bu tarihi gün nedeniyle renkli anlar da yaşanıyor. Ermeni yetkililerin verdiği bilgiye göre bir çok çift özellikle bugün evlenmek için başvuruda bulunmuş. Dün akşam gelen Türk misafirleri etkilemek amacıyla şehrin Cumhuriyet Meydanı'nda müzik eşliğinde muhteşem bir su gösterisi yapıldı. Binlerce kişinin izlediği gösteri Türk medya mensupları tarafından da takip edildi. 

 

Bu arada Gül-Sarkisyan görüşmesinde sorun yaşanmaması için Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeliköz başkanlığındaki bir heyet Ermenilerle sessiz ve derinden temaslarını da sürdürüyor. Bu arada Futbol Federasyonu da bir aksilik çıkmaması için Golden Tulip Oteli'nde karargah kurdu. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, Hürriyet'e yaptığı açıklamada ''Gerçekten dostluk kazansın. Bu maç inşallah iki ülke arasındaki ilişkilere de olumlu katkıda bulunur'' değerlendirmesini yapıyor.

 

Maç nedeniyle tüm oteller dolu. Bilet kalmadı. Adım başı Türkiye'den gelenlerle karşılaşılıyor. Ancak bu arada Taşnak Partisi'nin havalimanında Gül'ün gelişi sırasında düzenleyeceği gösteri ufak çaplı bir endişe yaratıyor. Ama onun haricinde Erivan'da Türklere karşı genel tutum olumlu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title