Haberler

Erdoğan: "Terör Örgütü Yakar, Yıkar, Tahrip Eder Devlet İse İmar Eder"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Emniyet mensupları ile iftar programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde emniyet mensupları ile iftarda bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Emniyet mensupları ile iftar programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevik Kuvvet

Şube Müdürlüğünde emniyet mensupları ile iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kendisi şehit olma pahasına masum insanların hayatını korumak için çırpınan güvenlik güçlerimizin bu hasbi tutumu bölge insanının kalbini daha fazla kazanmalarını sağlamıştır. Terör örgütünün baskı, şiddet ve kan diliyle, onun güdümündeki partinin yalan ve zehir saçan siyaset diliyle değil, gönül diliyle kurulan bu ilişki inşallah bölgede yeni bir dönemin habercisidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

Erdoğan: (1)

"17-25 Aralık darbe girişimiyle ifşa olan bir grubun adeta yargı teşkilatı, polis içinde ayrı bir polis teşkilatı oluşturduğunu dehşetle gördük. Diğer alanlarda da benzer oluşumlara giderek devlet içinde paralel devlet kurmaya çalışan bu yapıyla kararlı bir mücadele içindeyiz. Emniyet teşkilatımız bu yapının öncelikli hedeflerinden biri olduğu için en ciddi zararı gören ve en ciddi mücadelenin yürütüldüğü kurumlarımızın başında geliyor"

-"Ülkenin ve milletin menfaatlerine saldırmayı kendisine görev bilen bu ihanet çetesi, dünyanın her tarafında Türkiye'nin aleyhinde çalışıyor. Gittiğimiz yerlerde paralel devlet yapılanması örgütünün üyelerinin bölücü terör örgütü mensuplarıyla, Ermeni çetecilerle omuz omuza ülkemize karşı eylem yaptıklarını görüyoruz"

"Güvenlik-özgürlük dengesi büyük ölçüde polislerimizin görevlerini hangi bilinçle yaptıklarıyla ilgili bir tartışmadır. Şayet emniyet teşkilatı, elindeki gücü ve imkanı milleti için kullanıyorsa orada huzur vardır, orada güven vardır. Ama bu güç- adı ne olursa olsun- şu veya bu vesayet odağının şu veya bu grubun çıkarlarının emrine verilirse işte o zaman gerçekten çok ciddi sıkıntılar yaşanır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "17-25 Aralık darbe girişimiyle ifşa olan bir grubun adeta yargı teşkilatı, polis içinde ayrı bir polis teşkilatı oluşturduğunu dehşetle gördük. Diğer alanlarda da benzer oluşumlara giderek devlet içinde paralel devlet kurmaya çalışan bu yapıyla kararlı bir mücadele içindeyiz. Emniyet teşkilatımız bu yapının öncelikli hedeflerinden biri olduğu için en ciddi zararı gören ve en ciddi mücadelenin yürütüldüğü kurumlarımızın başında geliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

İftarın ardından yaptığı konuşmaya tüm emniyet teşkilatının ramazan ayını tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin bekası uğrunda hayatını feda etmiş tüm polislerimizi bu vesileyle rahmetle, minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve siz mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Ülkemizin 81 vilayetinde, milletimizin güvenliğini, huzurunu sağlamak için gece gündüz görev yapan 260 bin emniyet teşkilatı mensubumuzun her birini ayrı ayrı kutluyorum." ifadesini kullandı.

Devlet olmanın en başta gelen vasıflarından birinin, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Emniyet teşkilatımız işte bu vazifesiyle devlet-millet kaynaşmasının sağlanmasında çok önemli bir misyona sahiptir. Güvenlik-özgürlük dengesi büyük ölçüde polislerimizin görevlerini hangi bilinçle yaptıklarıyla ilgili bir tartışmadır. Şayet emniyet teşkilatı, elindeki gücü ve imkanı milleti için kullanıyorsa, orada huzur vardır, orada güven vardır. Ama bu güç -adı ne olursa olsun- şu veya bu vesayet odağının, şu veya bu grubun çıkarlarının emrine verilirse, işte o zaman gerçekten çok ciddi sıkıntılar yaşanır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu şekilde sıkıntılı dönemleri zaman zaman ve hala da yaşadığını belirterek, şöyle devam etti:

"1980 öncesi polis teşkilatının nasıl ikiye bölündüğünü, bu durumun ülkenin güvenliğine ve huzuruna nasıl zararlar verdiğini gayet iyi biliyoruz. O dönemleri çok acı yaşadık. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimiyle ifşa olan bir grubun adeta yargı teşkilatı, polis içinde ayrı bir polis teşkilatı oluşturduğunu dehşetle gördük. Diğer alanlarda da benzer oluşumlara giderek devlet içinde paralel devlet kurmaya çalışan bu yapıyla kararlı bir mücadele içindeyiz. Emniyet teşkilatımız, bu yapının öncelikli hedeflerinden biri olduğu için en ciddi zararı gören ve en ciddi mücadelenin yürütüldüğü kurumlarımızın başında geliyor."

"Ülkenin ve milletin menfaatlerine saldırmayı kendisine görev bilen bu ihanet çetesi dünyanın her tarafında Türkiye'nin aleyhinde çalışıyor" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gittiğimiz yerlerde paralel devlet yapılanması örgütünün üyelerinin bölücü terör örgütü mensuplarıyla, Ermeni çetecilerle omuz omuza ülkemize karşı eylem yaptıklarını görüyoruz. Bizzat Amerika'da konferans vereceğim bir think tank kuruluşuna girerken orada bu çetenin YPG ile, PKK ile, Ermeni terör örgütüyle nasıl şahsıma ve heyetime karşı gösteriler yaptığını bizzat gördüm, bizzat yaşadım. Bunlar ne millidir, ne yerlidir, ne de bu vatanın evlatlarıdır. Açık söylüyorum bu yapı, terörle mücadelemizi baltalamak için de elinden gelen her şeyi yaptı, yapıyor."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title