Haberler

Erdoğan, Namazgah Tabyası'nın Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Restore Edilen Namazgah Tabyası'nın Açılışını Yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restore edilen Namazgah Tabyası'nın açılışını yaptı.

Törene, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe katıldılar.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çanakkale Savaşı canlandırıldı. Canlandırmadaki top atışları ve bazı oyuncular arasında geçen diyaloglar, vatandaşlar tarafından sık sık alkışlandı. ''Çanakkale Geçilmez'' şarkısı çalındığı sırada, Erdoğan ve törene katılan Bakanlar, alkışlarla eşlik ettiler. Gösteri sırasında bazı bakanların duygulandığı görüldü.

Mehteran Bölüğü'nün gösterisinin ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, Namazgah Tabyası'nın açılışını yaptı.

Erdoğan yaptığı kısa konuşmada, tabyanın restorasyonunda emeği geçenleri kutlayarak, ''Ülkemize, milletimize tüm insanlığa hayırlı olsun diyerek, kurdeleyi kesiyorum. Ya Allah Bismillah'' dedi.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, Tabya'yı da gezdiler.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen ''Çanakkale Zaferi'' konulu resim sergisinin de açılışını yaptı.

Erdoğan, tören bitiminde helikoptere doğru giderken, yoldaki vatandaşlarla da selamlaştı. Bu arada, bir vatandaşın ''Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz'' sözleri üzerine, Erdoğan, ''Sağ olun'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title