Haberler

Erdoğan'ı "Güneysu'nun Gururu Recep Emice" Pankartıyla Karşıladılar

Başbakan Erdoğan, Rize'deki bayramlaşma töreninin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde Enver Aslan'a ait ses ve müzik aletleri satan işyerini ziyaret etti.

ERDOĞAN 15 YIL ÖNCE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki bayramlaşma töreninin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde Enver Aslan'a ait ses ve müzik aletleri satan işyerini ziyaret etti. 61 yıldır ticaretle uğraşan 78 yaşındaki Aslan, Başbakan Erdoğan'ın, 15 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kahvesini içme sözü verdiğini, bugün de o sözü yerine getirdiğini söyledi. Aslan, şöyle konuştu:

"15 yıl önce İstanbul'dan uçakla Rize'ye gelirken bir kafile ile karşılaştım. Kafile o tarihte Rize Belediye Başkanı seçilen Şevki Yılmaz'ı tebrik için Rize'ye geliyordu. O dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da uçaktakilerle görüşüyor. Sıra bana gelince, 'Sizi tanıyabilir miyim?' dedi. Bende kendimi tanıttıktan sonra, 'Rize'deki işleriniz bittiğinde, zamanınız olursa işyerimde bir kahvemi içer misiniz?' dedim. Fırsat bulursa uğrayacağını söyledi. Ama uğrayamadı. Aradan 15 yıl geçti. Bugün Rize'de bayramlaşma töreni vardı. Ben de kendisi ile bayramlaştım. Başbakan'a hatırlattım, 'Bir kahvenin 40 yıl hatırı olur. Ama 40 yıl bekleyemeyeceğim, yaşım da müsait değil. Vazifeni yerine getir" dedim. O da 'tamam' dedi, işyerimi sordu. Yani 15 yıl önce verdiği sözü yerine getirdi. Belediye Başkanı olarak söz verdi, Başbakan olarak dükkanımı ziyaret etti, kahvemi içti. Memnun olduk, onur verdi. Rize'nin evladı olarak kendisi ile gurur duydum."

BAŞBAKAN'A MENDERES ANISINI ANLATTI

Aslan, Başbakan Erdoğan'a sohbetleri sırasında eski Başbakanlardan Adnan Menderes ile yaşadığı bir anısını anlattığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"1956 yılında Adnan Menderes Rize'yi ziyaret etmişti. Burada bir konuşma yaparken ben de işim gereği mikrofon düzeneği kurmuştum. Sistemi kurduktan sonra işyerime döndüm. Menderes konuşurken mikrofona değince elini elektrik çarptı. Haber gelince gidip baktım. Mikrofonda elektrik var. Cihazın fişini ters çevirdim, elektrik yok. Menderes'e 'Buyurun' dedim. O da 'Yanımda dur' dedi. 1.5 saat o konuşurken ben de yanına durdum. Konuşması bittikten sonra cihaz ısındığı için trafosu duman verdi. Mesleğim boyunca başımdan ilk kez böyle bir şey geçmiş oldu. Başbakanımıza bunu anlattım." - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title