Haberler

Erdoğan: "Herkes susarken, Türkiye cesaretle konuşuyor'' -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye dünyanın her yerinde mazlumlara ulaşıyor.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye dünyanın her yerinde mazlumlara ulaşıyor. Herkes susarken Türkiye cesaretle konuşuyor. Herkes sırtını dönerken, Türkiye Gazze'deki, Suriye'deki, Irak'taki mazlumların yardımına koşuyor" dedi.

Erdoğan, Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada, Kur'an'ın, din eğitiminin, inançlara göre yaşamanın önündeki engellerin kalktığını ifade ederek, "Gelecekte de Allah'ın izniyle bizim olduğumuz hiçbir dönemde artık bunlar geri gelemez" değerlendirmesinde bulundu.

"4 tane yavrum var. İki kız, iki oğlan. Hepsi de imam hatipte okudular. Çocuklarımız katsayısına takıldılar, başörtüsüne takıldılar. Tabii biz de imkanlarımızla yurt dışında okuttuk" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kızlarım yurt dışında başörtülü okuyabildi. Ama benim ülkemde okuyamadı. Kendi yurdunda garipsin, öz vatanında parya. Öyle muamele gördüler. Başbakan oldum. Sordular. 'Sizin kızlarınız niye Amerika'da okuyor?' diye. Dedim, böyle, böyle, böyle. Dediler ki 'E siz Müslüman değil misiniz?' 'Müslümanız ama maalesef böyle'. 'İnşallah' dedik. 'Bunlar da düzelecek'. 'İnşallah torunlarımız bunları görecek'. Ama torunlarımıza bile gelmeden hamdolsun bu işi çözdük. Sadece okullar değil, devletin daireleri de onlara açıldı. Az önce bir televizyon programındaydım, buraya gelmeden önce. Karşımda başörtülü bir yardımcı doçent vardı ve şu ifadeyi kullandı. 'Size teşekkür ediyorum' dedi. 'Daha önce başörtüsüyle okuyamadığım üniversitemde, şimdi başörtülü olarak öğretim üyesi olarak görev yapıyorum' dedi. Bir başkası aynı şekilde 'Yurt dışında doktoramı yaptım. Tıp doktoru oldum. Şimdi başörtülü olarak hastanede doktorluk görevimi yapıyorum' dedi."

Erdoğan, "Bu ülkede çok zulüm oldu. Ama inanın, bu ülkede inancını yaşayamadıkları için birçok hakları kaybeden yavrularımız oldu. Onlar dışlandılar, ötelendiler, büyük haksızlıklara hep muhatap oldular. Şimdi ise AK Parti iktidarıyla bunlar giderildi. Eksikliklerimiz yok mu? Var. İnşallah onlar da giderilecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Artık katsayısı diye bir olay kaldı mı? Yok, kalktı. Başörtüsü diye bir olay kaldı mı? Kalktı. İsteyen istediği üniversiteye gider mi? Gider. Devlet dairesinde çalışır mı? Çalışır. Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Roman, Çerkes, Gürcü, Abhaza bir ayrım var mı? Yaratılanı yaratandan ötürü severiz" dedi.

-"Ayrım nedir görmedik"

"Alevi, Sünni diye bir ayrım var mı?" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geçen gün dedim ki, Ey Kılıçdaroğlu, 'Bak bu ülkede Alevi olan vatandaşım, (Ben Aleviyim) diyemiyordu'. Niye korkuyorsun? Sen de rahat ol. Bu bir ayrımcılık değil. Ben de Sünni'yim, Sünni olduğumu rahat rahat söylüyorum. Bunlar zenginliktir, fakirlik değil. Tasavvufta bir kaide var. Birlikten çokluk doğar, yani kesrette vahdet anlayışı. Niye korkuyorsun? Rahat ol. Hemen kalemşörleri devreye girdi. 'Başbakan ayrımcılık yapıyor' diye. Hayır. Ben tam aksine birliktelik yapıyorum. 'Korkma' diyorum. Rahat ol. Bu topraklarda, Alevi'siyle, Sünni'siyle, tüm etnik unsurlarla beraber yaşadık. 77 milyon yine beraberiz. Yeter ki silaha sarılmasınlar. Yeter ki silahlı eylemlere, şiddete sarılmasınlar. Bunlar olmadığı sürece biz bu ülkede bir olacağız bir, iri olacağız iri."

Büyüdüğü apartmanda Alevi komşularının da bulunduğunu ve aralarının gayet iyi olduğunu anımsatan Erdoğan, "Anacığım onların elbiselerini dikerdi. Öyle anacığım kalkıp da yani gidip herhangi bir lisede, meslek lisesinde okumuş birisi değildi. Çarıklıydı. O şekilde yetişmişti. Onların elbiselerini dikerdi. Pratikti. Biz böyle doğduk, böyle büyüdük, böyle yetiştik. Ayrım nedir görmedik. Kılıçdaroğlu, onun için ağzından çıkanı kulağın duysun" ifadesini kullandı.

-"Gerilimleri bir kenara bırakacağız"

"Gerilimleri bir kenara bırakacağız. Muhalefetin kutuplaştırma siyasetine, korkutma siyasetine artık prim vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Bak, bölücü terör örgütünü arkasına alan bir parti, Güneydoğu'da, Doğu'da maalesef benim partili meclis üyelerimi tehdit ediyorlar. Tehdit ederek istifa ettiriyorlar" dedi.

Erdoğan, "Kayseri nasıl ki bir oldu, beraber oldu, çok çalıştı ve dünya markası haline geldiyse Türkiye de bir olacak, beraber olacak, inşallah dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olacak. 2023, hedefimiz bu" diye konuştu.

Keşan'da bir özel sektör firması tarafından üretilen insansız hava aracının uçurulduğunu, yaklaşık 30 bin fit yüksekliğe çıktığını ve 24 saat 34 dakika havada kalarak bir rekora imza attığını hatırlatan Erdoğan "İşte Türkiye bu seviyelere geldi. Oluyor mu? Oluyor. AK Parti iktidarıyla. Türkiye şimdi kendi insansız hava araçlarını yapıyor. Türkiye kendi savaş gemilerini, helikopterlerini, tanklarını, piyade tüfeklerini, roketlerini üretiyor. Daha da geliştireceğiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, dünyanın her yerinde mazlumlara ulaşıyor. Herkes susarken, Türkiye cesaretle konuşuyor. Herkes sırtını dönerken Türkiye Gazze'deki, Suriye'deki, Irak'taki mazlumların yardımına koşuyor. İşte bugün de bir yandan Gazze'den yaralıları Türkiye'ye getiriyoruz, bir yandan Suriyelilere kucak açıyoruz. Bir yandan Türkmenlere sahip çıkıyoruz, bir yandan Kuzey Irak'ta zor durumdaki herkese yardım ulaştırıyoruz. Biz büyük devletiz. 81 vilayete ulaşacak gücümüz de var, Gazze'ye, Halep'e, Erbil'e ulaşacak gücümüz de var. Daha da fazlasını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz."

-12 yılda 11 katrilyon yatırım

Kayseri'yi sevdiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Tek gayemiz millete hizmet. Tek gayemiz ülkemizi adaletle kalkındırmak. Okullar inşa ettik, hastaneler inşa ettik, adliye sarayları inşa ettik, emniyet binaları, bölünmüş yollar inşa ettik. Cumhuriyet tarihinde 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 17 bin kilometre bölünmüş yolu, 12 senede yaptık. Toplu konutlar inşa ettik. İşte Kayseri buna şahit. İnşallah şimdi Kayseri'nin terminal binasını daha da genişletiyoruz. Yan taraftaki yerleri de tahsisleri hallediliyor, daha da genişliyor."

Başbakan Erdoğan, ulaştırma ve haberleşme, eğitim, orman ve su işleri, sağlık, toplu konut, tarım ve hayvancılık, aile ve sosyal politikalar alanlarında Kayseri'ye 12 yılda 11 katrilyon yatırım yaptıklarını bildirdi.

Yurdu yüksek hızlı trenlerle demirağlarla ördüklerini belirten Erdoğan, Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle Kayseri'yi de devam eden Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlayacaklarını hatırlattı.

Erdoğan, Kayseri Havalimanı iç hatlar terminalini de büyüteceklerini bildirdi.

Sağlık alanında da büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, bin 584 yatak kapasiteli şehir hastanesinin gelecek yıl sonunda tamamlanmasının öngörüldüğünü aktardı.

"Yamula Barajı'yla Kayseri'ye adeta deniz getirdik" diyen Erdoğan, ülkedeki kış turizminin can damarlarından Erciyes'i Kayseri'ye kazandırdıklarını söyledi.

Erdoğan, "Biz eserlerimizle konuşuruz, biz projelerimizle, yatırımlarımızla konuşuruz. Bunlara sormak lazım, Ey Ekmel, sen ne anlarsın bu işlerden. Sen bugüne kadar ne çaktın? Nerede bir dikili eserin var. Seni destekleyenlerin bir çakılı eseri var mı? Ziya Paşa ne güzel söylemiş; eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" diye konuştu.

"Rabbim ömür verdikçe Kayseri'nin, 81 vilayetimizin tamamının, milletimin hizmetinde olmaya devam ederek ihya edeceğiz. Cumhurbaşkanlığım süresince de bu aziz millete ve bu aziz vatana hizmet için koşan, koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz" diyen Erdoğan, 10 Ağustos'un yeni bir milat olacağını, yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin tarihinin yazılacağını kaydetti.

Erdoğan, ayrıca, vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmelerini, sandık görevlilerinin oy pusulalarına sahip çıkmalarını istedi.

Muhalefetin "eşit şartlarda bir yarışın içinde değiliz" eleştirilerine değinen Erdoğan, "Şimdi ben onlara diyorum ki doğru söylüyorsunuz. Biz AK Parti olarak destekleniyoruz, tek başımızayız. Ekmel, sen ne diyorsun, '10 parti beni destekliyor.' Bak sen 10 partiyle bu yola çıktın, biz tek parti. Doğru, eşit şartlarda yürümüyoruz. Onların yandaş medyaları malum, bizi destekleyenler de malum. Öyleyse daha ne konuşuyorsun? Ne derlerse desinler unutmayın, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez" ifadelerini kullandı.

Oyunu kullananların, çocuklarına, torunlarına "Milletin seçtiği ilk cumhurbaşkanı seçiminde ben oy kullandım" diyeceklerini belirten Erdoğan, vatandaşlardan Türkiye için dua etmelerini, dualarında Gazze, Mısır, Libya, Suriye, Irak'taki mazlumları unutmamasını istedi.

"Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter" diyen Erdoğan, "Milli irade, milli güç, hedef 2023" sloganıyla "beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini alandakilere tekrarlattı.

-Notlar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim otobüsüyle geldiği miting alanında platforma çıkarak halkı selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 1 saat süren konuşması sık sık "Recep Tayyip Erdoğan" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, kendisi için seçim şarkısı hazırlayan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden sanatçı Murat Göğebakan için de alandaki vatandaşlardan fatiha okunmasını istedi.

Mitinge, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bölge milletvekilleri de katıldı.

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen mitingde, sıcak hava nedeniyle bazı vatandaşlar baygınlık yaşarken, alan soğuk su püskürtülerek serinletilmeye çalışıldı.

Mitingde, "Onlar İstiklal Marşı'nı değil İstiklal Mahkemeleri'ni iyi bilirler", "Dört yabancı dil bilmesek de, çatıya paraşütle insek de, paralelden destek görmesek de, Evvelallah İstiklal Marşı'nı ezbere biliriz", "Çatı Akar Usta Yapar" şeklinde yazılı pankartlar dikkati çekti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title