Haberler

Erdoğan'dan Muhalefete: 'Ateşle Oynamayın'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Demokrasiyi Korumanın Yolu Onu Yaşatmaktır. Şiddet ve Terörün Düşmanı Özgürlük Ortamıdır. Öyleyse Terörle Mücadelede Nihai Sonucu Temin Etmek İçin Çoğulcu Demokrasiyi Yaşatalım, Özgürlük Ortamını Güçlendirelim Diyorum. Ama Bunlardan Rahatsız Olanalar Var, Bütün Tecrübeler Bundan Başka Çıkar Yol Olmadığını Bize Göstermiştir, Bu Sadece Ülkemizde Değil Tüm Dünyada Böyledir' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasiyi korumanın yolu onu yaşatmaktır. Şiddet ve terörün düşmanı özgürlük ortamıdır. Öyleyse terörle mücadelede nihai sonucu temin etmek için çoğulcu demokrasiyi yaşatalım, özgürlük ortamını güçlendirelim diyorum. Ama bunlardan rahatsız olanalar var, bütün tecrübeler bundan başka çıkar yol olmadığını bize göstermiştir, bu sadece ülkemizde değil tüm dünyada böyledir'' dedi.

Erdoğan, AK Parti 9. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasında teröre karşı yürütülen mücadelede çok kritik bir aşamaya gelindiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu safhada terör örgütünü gerek içeride gerekse dışarıda tam olarak izole etmeyi, sosyal, lojistik, finansal, psikolojik bütün desteklerini kesmeyi başarmak durumundayız. Bu istikamet önemli mesafeler aldığımızı söyleyebilirim. Ancak daha almamız gereken çok mesafe var. Bu hassasiyet ve azami dikkatle yürütülmesi gereken bir süreçtir. Dış dünyada yoğun bir diplomasi trafiği yürüterek tecrit politikamızın başarıya ulaşması için çok uygun bir vasat tercih ettik. Bugüne kadar ne yazık ki dost ve müttefikleri daha yalnız bırakılan Türkiye terörle mücadelesinde ilk kez bu kadar büyük bir destek bulmaya başlamıştır. Komşularımız, Orta Doğu ülkeleri, ABD ve Avrupa haklı mücadelesinde en azında söylem düzeyinde Türkiye'nin yanında yer almaktadır.''

-''Terör örgütü kuşatıldı''-

Erdoğan, sonuca gitmek için çok önemli bir fırsat yakalandığını belirterek, ''Terör örgütü her taraftan kuşatılmış durumdadır, bu bir adi suç veya adi suçun zeminini teşkil edecek bir olay değildir. Terör uzun soluklu bir mücadeleyi gerektiriyor bu süreci başarıyla yürütmemiz siyasi, diplomatik ve askeri araçları bundan sonra da doğru ve etkin kullanmaya devam etmemiz için toplumsal psikolojinin iyi yönetilmesi büyük önem taşıyor'' diye konuştu.

-''Ateşle oynamayın''-

Bu noktada son günlerdeki tartışmalardan yola çıkarak bazı muhalefet sözcülerine özellike söylenmek istediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Demokrasiyi korumanın yolu onu yaşatmaktır. Şiddet ve terörün düşmanı özgürlük ortamıdır. Öyleyse, terörle mücadelede nihai sonucu temin etmek için çoğulcu demokrasiyi yaşatalım özgürlük ortamını güçlendirelim diyorum ama bunlardan rahatsız olanlar var, bütün tecrübeler bundan başka çıkar yol olmadığını bize göstermiştir. Terör baskı ortamını sever, çünkü ondan beslenir. Hamaset edebiyatıyla Türkiye'yi bir baskı ortamına sürüklemeye hevesli görünenler bunun sonuçlarını iyi düşünmelidir. Zaman akıl ve sağduyuyla hareket etme zamanıdır. Açık ve net söylüyorum türlü tahrik ve ithamlarla hükümetimizi, izlediğimiz strateji gereği mahrem tutulması gereken bazı konuları kamuoyu önünde tartışmaya zorlayanlar sadece terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüklerini görmeli ve bilmelidir. Kimse kusura bakmasın muhalefet partilerine sesleniyorum, ateşle oynamayın. Bu mesele siyasi istimara gelmez. İç çatışmadan söz ediyorlar, eğer bu memleketi milleti gerçekten seviyorsanız bunu telaffuz dahi edemezsiniz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title