Haberler

Erdoğan: Biz de El-kaide'ye İsyancı Deriz

Başbakan Erdoğan'ın, terörle mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakan ülkeleri eleştirerek o ülkelerin yetkililerine 'Siz PKK'ya karşı somut atmazsanız biz de El-Kaide'ye isyancı deriz' dediği öğrenildi.

İnan Gedik bildiriyor -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, terörle mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakan ülkeleri eleştirerek o ülkelerin yetkililerine "Siz PKK'ya karşı somut atmazsanız biz de El-Kaide'ye isyancı deriz" dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın, dün gece geç saatlere kadar devam eden AKP MKYK toplantısında, terörle mücadele konusunda yapılanlar ve diplomatik girişimler hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, MKYK üyelerine, görüştüğü batılı ülkelerin temsilcileriyle PKK sorununu masaya yatırdıkları söyledi.

Erdoğan, "Siz PKK'ya karşı somut atmazsanız biz de El-Kaide'ye isyancı deriz" dedi.

Toplantıda ABD'yi de eleştirdiği bildirilen Erdoğan'ın, "ABD bizden İran ile ilişkilerimizi kesmemizi istedi. Ancak İran bizim komşumuz. İlişkimizi nasıl keselim?" dediği öğrenildi.

Erdoğan'ın, sınır ötesi operasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunduğu kaydedilirken, "Biz masada olduğumuz sürece şu ana kadar aleyhimize bir şey gelişmedi" dediği öğrenildi. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title