Haberler

Erdoğan: Basın, Şeffaf Yönetimin Teminatıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Basının Türkiye'de Şeffaf Yönetim, Açık Toplum ve Bilgi Edinme Hakkının En Önemli Teminatlarından Olduğunu Belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basının Türkiye'de şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatlarından olduğunu belirtti.

Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 62. ve Bizim Gazete'nin 14. kuruluş yıldönümü dolayısıyla TGC Başkanı Orhan Erinç'e kutlama mesajı gönderdi.

TGC'nin, gazetecilerin mesleki ve toplumsal sorumlulukları çerçevesinde saygınlıklarının korunmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Biliyoruz ki, basın ülkemizde şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatlarından biridir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin katılımcı demokrasinin geliştirilmesi için elzem olan çok sesli bir medya ortamı ile basın meslek ahlakı ilkelerinin yerleşmesinde de önemli payı vardır. İnanıyorum ki, bundan sonra da gazeteciliğin ilkeli, dürüst ve saygın bir meslek olarak gelişmesine başarılı çalışmalarıyla katkıda bulunmaya devam edecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title