Haberler

Erdek'te Orman Yangını

Balıkesir'in Erdek İlçesi Kapıdağ Yarımadası'nda Çıkan Yangında 3 Hektarlık Ormanlık Alan Zarar Gördü.

Balıkesir'in Erdek ilçesi Kapıdağ Yarımadası'nda çıkan yangında 3 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Kapıdağ Yarımadası Tatlısu köyü Büyükbakraç mevkii yakınlarındaki orman alanında öğle saatlerine yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın fıstık çamı ekili ormanlık alanda etkili oldu. Bandırma Orman İşletme Müdürü Arif Sarı, yüksek gerilim hatlarının kopması sonucu çıkan yangının çıkmasından 4 saat sonra kontrol altına alındığını belirtti. Yangın sonucu 3 hektarlık fıstık çamı ormanının yandığını kaydeden Arif Sarı, "Yangına Bursa ve Balıkesir'den gelen Orman

Genel Müdürlüğü'ne ait 2 söndürme helikopteri havadan müdahale etti. Ayrıca Bandırma ve Erdek Orman İşletmeleri'ne ait 5 arazöz, Bandırma ve Erdek'ten gelen 2 itfaiye aracı, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisiyle karadan söndürme çalışmaları yapıldı. Yangın alanının denize ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait su havuzuna yakın olması nedeniyle helikopterlerin su almasını kolaylaştırdı. Zamanında yapılan müdahaleyle yangın daha fazla büyümeden söndürüldü" dedi.

Diğer yandan söndürme helikopterlerinin Büyükbakraç mevkiindeki plajdan vatandaşların denize girdiği sırada su alması ilginç görüntüler oluşturdu. Erdek Kaymakamlığı'na vekalet eden Bandırma Kaymakamı Salih Keser de yangın alanına gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

(MEY-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title