Haberler

Ercişli Çocuklar Bisikletle Sevindi

İstanbul Pendik Belediyesi, Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ile Atilla Bisiklet Takımı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde 200 çocuğa düzenlenen törenle bisiklet hediye edildi.

İstanbul Pendik Belediyesi, Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ile Atilla Bisiklet Takımı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde 200 çocuğa düzenlenen törenle bisiklet hediye edildi.

Bisiklet dağıtımı nedeniyle ilçeye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karlıyayla Köyü İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fesih Yıldız, Atilla Bisiklet Takımı Antrenörü Atilla Atay, sporcular ile öğrenciler katıldı. Törende bir konuma yapan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Van depremin ardından Türkiye'de insanların deprem bölgesine adeta yardım için seferber olduğunu anımsattı. Başkan Şahin, depremin oluşturduğu travmaların kolay kolay sarılamayacağını da anlatarak, "Depremden sonra yaşanan travmayı atlatmak tabii ki hiç kolay değildir. Eksikliklerimizi telafi ederek yeniden çocuklarımız için yaşamaya ve yaşamı yeniden kurmaya devam etmek zorundayız. Bu nedenle depremden sonra AK Partili belediyeler olarak Van ile Erciş ilçesinde yaraları sarma kararı aldık. Büyükşehir Belediyemizin başkanlığında 'Kardeş Belediye-Kardeş Köy' projesi ile birlikte her belediyenin birden çok kardeş köyleri oldu. Pendik Belediyesi olarak bizler de kardeş köy olarak Karlıyayla, Tekler, Yukarışıklı ile Akçayuva köylerini belirledik. Vatandaşlarımızla kardeşlik çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Ayrıca, çocuklarımıza bisiklet dağıtılması fikri de Atilla Bisiklet Takımı'ndan geldi. Proje kapsamında ilk etapta başarılı 200 çocuğumuza bisiklet armağan ediyoruz. Buradaki çocuklarımızın da İstanbul'da iyi koşullarda yaşayan çocuklar gibi bu tip imkanlardan faydalanmasını istiyoruz" dedi.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fesih Yıldız ise, Pendik Belediyesi'nin depremden sonra ilçedeki 4 köyü kardeş olarak ilan etmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Az da olsa çocuklarımızın yüzü gülmeye başladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, çocuklar aldıkları bisikletlerle köy içinde tur attı. Bisiklet kullanmasını bilmeyenlere de Atilla Bisiklet Takımı sporcuları rehberlik etti. 4 kardeş köydeki 200 çocuğa ayrıca Atilla Bisiklet Takımı sporcuları tarafından bisiklet sürüş eğitiminin de verileceği kaydedildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Pendik Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title