Haberler

Ensest İlişki Kurbanı Uyandı

Avusturya'da Ünlü Ensest Vakasının Mağduru Elisabeth Fritzl'in Kızı Kerstin Fritzl, Komadan Çıktı. Yoğun Bakımdan da Çıkan Fritzl, Ailesine Kavuştu.

Avusturya'da ünlü ensest vakasının mağduru Elisabeth Fritzl'in kızı Kerstin Fritzl, komadan çıktı. Yoğun bakımdan da çıkan Fritzl, ailesine kavuştu.

Kerstin Fritzl'in sağlık durumunun iyiye doğru gittiği bildirildi. Amstetten'deki psikiyatri kliniğinin doktoru Albert Reiter, bugün düzenlediği basın toplantısında kızın sağlık durumuyla ilgili bilgiler verdi. Reiter, Fritzl'in annesi, kardeşleri ve ninesiyle birlikte yaşayabilecek hale geldiğini ifade etti. Doktor, 19 yaşındkai Kerstin'in dün ailesinin kaldığı dairenin kapısından içeri girerek yeni bir hayata başladığını söyledi.

Kerstin, 24 sene boyunca evin bodrumunda hapis tuttuğu kızına tecavüz eden Josef Fritzl'in kendi kızından olma 7 çocuktan biri. Çocuklardan birinin doğum sırasında öldüğü belirlenmişti.

Doktorları, Kerstin'in ilk kez 15 Mayıs'ta gözlerini açtığını söylediler. Tecavüz mağduru Elisabeth'in de hep Kerstin'in baş ucunda durarak kızının hastalıktan iyileşmesi için onu motive ettiği bildirildi. Reiter, evde oluşturulan zindanda doğan ve tüm hayatı da zindanda geçen kızın halen tıbbi tedaviye muhtaç olduğunu fakat yine de ailesiyle birlikte normal bir hayat yaşayabilecek halde olduğunu söyledi. Doktoru, birçok organında işlev bozukluğu olan kızın hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ailenin avukatı Christoph Herbst de Kerstin'in bu kadar çabuk iyileşebilmesinin şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Tüm dünyayı sarsan ensest vakası, Kerstin'in nisan ayında hastaneye kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştı. Anne, son derece ağır bir hastalığa yakalanan Kerstin'i hastaneye götürmesi için 73 yaşındaki tecavüzcüyü ikna etmeyi başarmış, hastanede yapılan sorgulamada da olay ortaya çıkmış, polisin müdahalesiyle de anne ve çocuklarının zindan hayatı sona ermişti.

Kerstin'in de annesi gibi canavar babanın tecavüzüne uğramış olabileceği ifade ediliyor.

Avukatları, gazeteciler ve halktan ailenin yeni hayatlarına müdahale etmemeleri talebinde bulundu. Gözaltında tutulan Josef Fritzl ise yargılanmayı bekliyor.

(DPA-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title