Haberler

Engelsizsiniz Platformu'dan Serebral Palsili Çocuklara Medikal Malzeme

Engelsizsiniz Platformu kurucusu Talha Yılmaz, Antalya'nın Akseki ilçesinde serebral palsi hastası 11 çocuğa ihtiyaçları olan medikal malzemeleri dağıttı.

Engelsizsiniz Platformu kurucusu Talha Yılmaz, Antalya'nın Akseki ilçesinde serebral palsi hastası 11 çocuğa ihtiyaçları olan medikal malzemeleri dağıttı.

Malzeme dağıtımında konuşan Yılmaz, kendisinin doğuştan engelli olduğunu söyledi. Engelle yaşamın oldukça zor olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

" İstanbul'da bir sosyal sorumluluk etkinliğinde Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi olan Sinan Ozan Kartal ile tanıştım. Üniversitesden bir ekip kurup serebral palsili çocuklara maliyeti yüksek yürüteç projesini anlattım. Arkadaşım okuldan gönüllüleri toplayarak projeyi hayata geçirdi. Daha sonra Antalya'nın Akseki ilçesinden 7 yaşındaki serebral palsili Yağmur isimli çocuğun yürüteç ihtiyacı olduğu haberi geldi. Hemen yürüteci yapmaya başladık. Yağmur'un gittiği rehabilitasyon merkezinden Yağmur gibi başka çocukların olduğu ve onların da medikal malzemelere ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Yağmur ile birlikte 11 çocuğumuza yürüme bandı, yürüteç, ayakta durma sehpası, engelli arabaları ve hareketli afo ayakkabıları temin ettik. Ayrıca özel eğitim sınıfları tarafından eğitim materyalleri istendi. Çocuklarımıza bunları da temin ettik."

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır ve Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da platforma ve Bahçeşehir Üniversitesi gönüllüleriyle emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Manavgat ilçesinde engelli çocuğu olan Ayşegül Sarı, "Bir engelli annesi olarak bugün çocuklarımıza verilen engelli araçları için Talha Yılmaz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizim her zaman yanımızda olduklarından dolayı kendilerine minnettarız. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Annelerden Ayten Kayaküçük de platform üyeleriyle bir arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını belirterek, "Bizden başka Manavgat ilçesinde de çeşitli cihazlara ihtiyaçları olan insanlar vardı. Kendilerine onları da bildirdim. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul Antalya Akseki Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title