Haberler

Engellilerin Büyük Başarısı

Samsun'da Cep Telefonu Tamirciliğini Öğrenen İki Bedensel Engelli, Dünya Bankası ve Samsun Valiliği'nin Birlikte Yürüttüğü "Sosyal Riski Azaltma Projesi"nden 10 Bin Dolar Kredi Alarak Birlikte İş Yeri Açtı.

Samsun'da cep telefonu tamirciliğini öğrenen iki bedensel engelli, Dünya Bankası ve Samsun Valiliği'nin birlikte yürüttüğü "Sosyal Riski Azaltma Projesi"nden 10 bin dolar kredi alarak birlikte iş yeri açtı.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nin verdiği meslek edindirme kurslarında cep telefonu tamirciliğini öğrenen bedensel engelli Ertuğrul Keskin ve Hüseyin Aydın, Samsun Valiliği'nden destek istedi. Samsun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Dünya Bankası ile birlikte yürüttüğü "Sosyal Riski Azaltma Projesi" çerçevesinde iki bedensel engelliye 5'en bin dolar olmak üzere 10 bin dolar kredi verildi. Kredi sayesinde Kadıköy Mahallesi'nde 1 yıl önce cep telefonu tamirciliği ve cep telefonu satış dükkanı açan bedensel engelliler, bugün iş yerinin resmi açılışını yaptı. İş yerinin açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Keskin ve Aydın'ın örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "Burada bedensel engelli vatandaşlarımızın da istedikten sonra her işi yapabileceğini gördük. Burada örnek bir uygulama sergilenmiştir. Keskin ve Aydın'ı cesaretlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Açılışa Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cemile Aydın, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Yakup Beyazer ve bedensel engelliler katıldı.

(İG-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title