Haberler

Engelli Gençlere Asker Kınası

Burdur’da Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik görevini yapacak 60 engelli genç için Cumhuriyet Meydanında kına yakma merasimi düzenlendi.

Burdur'da Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik görevini yapacak 60 engelli genç için Cumhuriyet Meydanında kına yakma merasimi düzenlendi.

Bir günlük temsili askerlik programı kapsamında 60 engelli gencin boynuna al yazma bağlandı. Engelli gençlerin ellerine sosyal hizmet uzmanlarının yardımıyla kına yakıldı. Merasimde Burdur Valisi Şerif Yılmaz da engelli gençlere kına yaktı. Davul zurna eşliğinde yapılan kına yakma merasiminde engelli gençler, oyun havalarıyla oynayarak renkli görüntüler oluşturdu. Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ın yakından ilgilendiği engelli gençler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Programda Bucak Şerif Sarı Rehabilitasyon Merkezinde verilen eğitimde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen 23 yaşındaki Adem Çimenkaya isimli engelli genç tarafından dua edildi. Duanın ardından engelli gençler, bir günlük vatani görevlerini yapmak üzere Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alayına doğru kortej halinde yürüdü. Engelli gençler yürüyüşte 'En Büyük Asker Bizim Asker', 'Vatan Sana Canım Feda' sloganları atarak Eğitim Alayına giriş yaptı.

Engelli gençlerin askerliğin manevi tadını yaşadıklarını ifade eden Burdur Valisi Şerif Yılmaz, "Engellilerimizin askerliği ile ilgili ilk önce kına yakma, şimdi ise yolcu etmeye başladık. Öğleden sonra da yemin törenine katılacağız. Engelli vatandaşlarımızın, askerliklerini yapamayan vatandaşlarımızın o manevi tadı ve hazzı yaşamaları için böyle bir fırsat doğdu. Bütün asker adaylarımız, aileler hepsi çok mutlu, ellerine kına yaktık, geleneklerimize göre yolcu ettik, biraz sonra da yemin edip, artık bu milletinin birer asker evladı olacaklar. Onların bu durumunu paylaşmak bizleri en çok mutlu eden hususlardan bir tanesidir. Emeği geçen arkadaşlara, onlarla yakından ilgilenen, onlara yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında engelli gençler için saat 15.00'te yemin töreni düzenleneceği ve kamuflaj giydirilerek, bir günlük temsili vatani görevlerini tamamlayacakları bildirildi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Şerif Yılmaz Burdur Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title