Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Düzce'de Açıklaması

Güncelleme:

Bakan Taner Yıldız, petrol arama faaliyetlerine yaklaşık 1,1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını belirterek, "Özel sektörün aramacılık faaliyetlerini artırmayı düşünüyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol arama faaliyetlerine yaklaşık 1,1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını belirterek, "Özel sektörün aramacılık faaliyetlerini artırmayı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Akçakoca-Çayağzı Doğalgaz Proses Tesisleri'nde inceleme yapmak üzere Akçakoca ilçesine gelen Yıldız, denizin 9 mil açığındaki doğalgaz platformlarına hareketi sırasında teknede gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de en çok petrol arama faaliyetlerinin yapıldığı illerin başında Adıyaman ve Batman'ın geldiğini söyledi.

Türkiye'de petrol kaynakları konusunda ümit veren bölgeler bulunduğuna dikkati çeken Yıldız, "Ama altını çizmek gerekir ki yapılan sondaj çalışmasıdır. Sonucunda iyi sonuç da alabiliriz, beklentileri de karşılayamayabiliriz. Sondajı tamamlamadan bir şey söylemek doğru olmaz. Sondajın sonucunu beklemekte fayda var. Hem vatandaşlarımızın hem de burada çalışan arkadaşlarımızın umutlarıyla oynamak doğru değil. Petrol varsa bulacağız, yoksa bulamayacağız" diye konuştu.

Karadeniz'in Türkiye'nin en hırçın denizi olduğunu vurgulayan Yıldız, Karadeniz'deki sondaj çalışmalarının çok zor yapıldığını ifade etti.

Akçakoca'ya yapılan tesisin 90 metre derinlikte olduğunu bildiren Yıldız,

"Karadeniz açıklarında 2 bin 600 metre derinliğe kadar ulaşmak mümkün. Çok büyük emekler sarf edilerek sondaj çalışmaları yapılıyor. Burada yapılan sondaj çalışmaları dünyanın en önemli sondaj çalışmaları arasında gösteriliyor ama bu zor şartlara rağmen bulguya rastladığımızda uygulamaya geçme niyetindeyiz" şeklinde konuştu.

-"Türkiye, deniz aramacılığını gün geçtikçe artırıyor"-

Her türlü yerli kaynağı önemsediklerini kaydeden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TPAO'nun arama çalışmaları karada ve denizde devam ediyor. Bu platform deniz seviyesinden 93 metre aşağıda. Su derinliği 93 metre olan bir platformdan karaya doğalgaz alıyoruz. Şu an Türkiye teknolojisi bunları başarabiliyor. Bunu yurt dışında oluşturduğumuz sponsor firmalar ortaklığıyla yaptık. Türkiye deniz aramacılığını gün geçtikçe artırıyor. Her geçen gün daha iyiye gidiyor ve bu alanda ilerliyor."

"Arama faaliyetlerine 1,1 milyar dolar civarında bütçe ayırdık" diyen Yıldız, "Özel sektörün aramacılık faaliyetlerini artırmayı düşünüyoruz. Bunlarla ilgili herhangi bir bulgu, rağbeti çok fazla artırıyor. Karadeniz'de şu ana kadar harcanmış paraları, bulunamayan sondajları bir kayıp olarak görmüyoruz. Mutlaka yeraltı jeolojik verilerin bu bilgilerin arttırılmasına katkıda bulunduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, tekneyle doğalgaz platformlarının bulunduğu bölgeye ulaşan Yıldız, şiddetini artıran poyraz nedeniyle platformlara çıkamadı. Yıldız, platformların çevresinde tekneyle tur atarak yetkililerden bilgi aldı.

Yıldız, incelemenin ardından kendisine eşlik eden Düzce Valisi Adnan Yılmaz, AK Parti Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Aslan ve Osman Çakır ve partililerle bir restoranda yemek yedi.

Yıldız, yemeğin ardından Ankara'ya hareket etti.

(Bitti)

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Yayıncı: Kemal Kaymak - DÜZCE

Kaynak: AA / Ekonomi

Taner Yıldız Adıyaman Akçakoca Düzce Ekonomi Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title