Haberler

Bakan Albayrak: İki Adet Daha Yüzer LNG Faaliyete Alınacak

Güncelleme:

Enerji Bakanı Albayrak, "Hatay/Dörtyol ve Saros Körfezinde olmak üzere iki adet daha yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi devreye alınacak" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2018 yılı bütçesini sunumunda önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak "Hatay/ Dörtyol ve Saros Körfezinde olmak üzere iki adet daha yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) daha devreye alınacak" dedi.

"YENİ KAYNAKLAR İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Albayrak, "Doğalgaz ithalatında yeni kaynak ve güzergahlar için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Ortadoğu, Orta Asya, Doğu Akdeniz, Afrika gibi kaynaklardan gaz temin edilmesi için çalışılıyor Doğalgaz tüketimi yıllık yaklaşık 50 milyar m3'e ulaştı" diye konuştu.

"TANAP'IN ÇANAKKALE BOĞAZ GEÇİŞİNDE İNŞAAT DEVAM EDİYOR"

Bakan Albayrak, "2017 yılı sonuna kadar 65 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak, toplam sondaj metrajı 100 bin metre olacak. TANAP'ın Çanakkale boğaz geçişinde inşaat faaliyetlerine devam ediliyor" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dörtyol Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title