Haberler

Emniyetten Radikal Karar

Karayolu Trafik Güvenliği Toplantısı'nda, Kaza İstatistiklerine Yolda ve Hastanede Ölenlerinde Eklenmesine Karar Verildi.

-Karayolu Trafik Güvenliği Toplantısı'nda, kaza istatistiklerine yolda ve hastanede ölenlerinde eklenmesine karar verildi.

-Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, bunun istatistiklerin gerçek değerlerini ortaya çıkaracağını belirtirken, "Önümüzdeki yıl ölüm sayıları net yansıyacağı için yüzde 50 oranında artmış gözükecek" dedi.

ANKARA(ANKA)–Karayolu Trafik Güvenliği Toplantısı'nda, kaza istatistiklerine yolda ve hastanede ölenlerinde eklenmesine karar verildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, bunun istatistiklerin gerçek değerlerini ortaya çıkaracağını belirtirken, "Önümüzdeki yıl ölüm sayıları net yansıyacağı için yüzde 50 oranında artmış gözükecek" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'nde yapılan toplantıda 2006 yılının son ayında 62 bin 689 trafik kazası meydana geldiği ifade edilerek, kazalarda 290 kişinin öldüğü, 10 bin 880 kişinin yaralandığı belirtildi. Bir önceki yılın aynı döneminde meydana gelen kazalara göre ölüm sayısında yüzde 28, yaralı sayısında ise yüzde 17 artış olduğu kaydedildi.

Toplantıda, Sağlık Bakanlığı yetkilisi, kazazedelere hastanelerde yapılan ilk yardım hizmetleri karşılığında sigorta şirketlerinden alınacak bedelin iki katına çıkarılmasına rağmen, ambulansın olay yerine gidiş ve dönüşte harcadığı akaryakıtı bile karşılamadığını söyledi.

112 Hızır Acil Servisine dahil ambulanslara GPRS cihazı takılmasının da görüşüldüğü toplantıda, böylece olay yerine en yakın ambulansın daha net izlenebileceği ifade edildi.

Görüşlerin aktarılmasından sonra toplantıya başkanlık eden Gülcü, Ambulans Sistemi'nin hayata geçirilmesiyle beraber, hastane yolu üzerinde yada acilde ölenlerinde trafik istatistiklerinde yerini alacağını belirterek şöyle konuştu:

"Mevcut istatistiklerdeki ölüm sayısının kaza yerindeki sayıları yansıtıyor. 2008 yılında yapılacak istatistiksel değerlendirmede, hastanelerdeki ölüm sayılarının da eklenmesiyle ölüm sayılarında yüzde 50 artış olacaktır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title