Haberler

Emine Erdoğan, W20 Galası'nda Konuştu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Dünyadaki toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınlar olarak, karar mekanizmalarında yer almanın en önemli hedefimiz olması gerektiğini düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan

Dünyadaki toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınlar olarak, karar mekanizmalarında yer almanın en önemli hedefimiz olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu sayede kadınların hassasiyetleri yaygınlık kazanabilir

Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadının şefkat, incelik ve erdemin temsilcisi olduğunu belirterek 'Dünyadaki toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınlar olarak, karar mekanizmalarında yer almanın en önemli hedefimiz olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu sayede kadınların hassasiyetleri yaygınlık kazanabilir dedi.

W20 Zirvesi'ne katılan konuklar onuruna Four Seasons Hotel'de verilen gala yemeğine katılan Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından gelen kadınlarla gerçekleşen bu buluşmanın, kadınların geleceği adına çok önemli olduğunu vurguladı.

ANKARA'DAKİ PATLAMADA ÖLENLERİ ANDI

Konuşmasına, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle anıp, yakınlarına ve Türkiye'ye başsağlığı dileyerek başlayan Emine Erdoğan, 'Bildiğiniz üzere, bir süredir teröre karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Askerlerimizi, polislerimizi, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı kaybettik. Acımız derin, öfkemiz büyük. Ülkemizin her alanda çok önemli mesafeler kat ettiği bir dönemde, ne yazık ki birlik ve bütünlüğümüzü parçalamak isteyenler var. Fakat bu topraklar, Türk, Kürt, Ermeni, Laz, Arap, Çerkez, tüm etnik grupların bir arada yaşadığı dünyanın en özel coğrafyalarından birisi dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye'nin G20'nin dönem başkanı olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti

'Kadın20 vesilesiyle buradayız. Bildiğiniz üzere, Kadın20, Türkiye'nin dönem başkanlığında hayata geçen bir çalışma grubu. Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal gücünü artırmak üzere, ülkemizin ortaya koyduğu bu geniş vizyon dolayısıyla duyduğum memnuniyeti burada ifade etmek isterim. Umuyorum ki, Kasım ayında G20 toplantılarında karara bağlanacak hedefler, küresel kadın sorunlarına yeni bir bakış açısı getirir. Dünyadaki toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınlar olarak, karar mekanizmalarında yer almanın en önemli hedefimiz olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu sayede kadınların hassasiyetleri yaygınlık kazanabilir. Kadınların yönetim mekanizmalarında daha çok yer alması, zaten diğer hedeflerin de zorunlu olarak icrasını gerektiriyor. Yani, kadınların yönetimde yer alması, hem bir sonuç hem bir sebep.

TÜRKİYE, KADIN CEO ORANIYLA İKİNCİ SIRADA

Kadın20, daha çok kadınların ekonomik alanda güçlendirilmesine odaklanan bir oluşum. Bu nedenle, ekonomik alanda yüz akımız olan bir başka veriden de söz etmek istiyorum. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün '2014 - Küresel Cinsiyet Uçurumu' raporunda, ülkemizdeki kadın CEO oranının, pek çok gelişmiş ülkeyi geride bıraktığı görülüyor. Norveç'ten sonra, kadın CEO oranında Türkiye yüzde 11 ile ikinci sırada. Buradaki sanat, siyaset ve medya dünyasının seçkin kadınlarını da bu başarıya dahil ederek, güçlü kadınlarımızı huzurlarınızda alkışlamak istiyorum. Erkek egemen bir dünyada, nice engelleri, nice önyargıyı aşarak bulundukları mevkilere geldiler, kadın liderliğinin yarattığı farkı ortaya koydular. Kadınlar, şefkat, incelik ve erdemin temsilcisidir. Hayatın kaynağı ve insanlığın taşıyıcısıdır. Yaratıcının bizlere en güzel armağanı da anneliktir. Bu kutsal vazifenin hakkını vermek, bizlere zaten çok önemli sorumluluklar yüklüyor. İşte tam da bu nedenle, kadınlarımız, bu özel sorumluluklarını yerine getirirken, bütün bu nitelikleriyle kamusal hayatta etkin şekilde yer almaları için gereken şartları oluşturmak durumundayız.

Emine Erdoğan, sözlerine ek olarak, iş hayatında yer alan kadınlara pozitif ayrımcılık politikaları üretilmesi gerektiğini de söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan da, yaptığı konuşmada, kadınların dahil olmadıkları bir dünyanın sorunlarından en çok etkilenen kesim olduğunu vurgulayarak, Dünyanın en yoksul kesimini kadınlar oluşturmaktadır. Yine dünyanın hemen her yerinde milyonlarca kadın en temel haklarını kullanmaktan dahi mahrum yaşamaktadır. Kadınları eğitime, istihdama, siyasete, ekonomiye, kısaca hayata dahil etmeden yapılan her girişim başarısız olmaya mahkumdur. Hedefimiz; sahip olduğumuz kadın potansiyelini daha aktif hale getirip, ülkemizdeki refah seviyesini yükseltmektir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title