Haberler

Emel Sayın Konseri 15.00’da Başlayacak

Kocaeli Büyükşehir Dünya Kadınlar Günü İçin Özel Bir Program Düzenleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kocaelili hanımlara muhteşem bir etkinlik düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen programda Türk Sanat Müziği'nin hanımefendi sanatçısı Emel Sayın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kocaeli'nde konser verecek. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek olan konser 15.00'da başlayacak. İkbal Gürpınar'ın sunumu ve şiirleriyle renklenecek olan konseri hanımlar ücretsiz izleyebilecek.

"BENİM ADIM RACHEL CORRİE" SAHNELENECEK

Öte yandan Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 9 Mart Çarşamba günü de tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek. 16 Mart 2003 tarihinde Filistin'de, İsrail buldozerinin altında kalarak hayatını kaybeden barış gönüllüsü ABD'li Rachel Corrie'nin hayatını anlatan tiyatro gösterisi Şehir Tiyatroları'nın SDKM Sahnesi'nde 19.00'da perde açacak. Rachel Corrie'nin kaleme aldığı tek kişilik oyunda, aynı zamanda oyunun Türkçe çevirisini yapan Setenay Yener rol alıyor.

RACHEL CORRIE KİMDİR?

Amerikalı Rachel Corrie, Uluslararası Filistinlilerle Dayanışma Derneği'nin gönüllüsü olarak 22 Ocak 2003'te geldiği işgal altındaki Filistin topraklarında 53 gün sonra Filistinlilerin evlerini yıkan bir İsrail buldozerinin altında kalarak can verdi. 27 Ocak'ta Gazze'ye gelerek burada İsrail ordusuna ait buldozerlerin Filistinlilere ait evleri yıkmasını önlemek için canlı kalkan olan Corrie, Filistinlilerin evlerinde kaldı ve Arapça öğrenmeye başladı. 15 Şubat 2003'te tüm dünyada Irak işgali öncesi düzenlenen gösterilerin Gazze'deki bölümüne katılan Corrie, burada Amerikan bayrağı yaktı.

BULDOZER ÜZERİNDEN İKİ KEZ GEÇTİ

16 Mart 2003'te üç İngiliz ve dört Amerikalı arkadaşıyla Refah mülteci kampında Samir Nasrallah isimli bir Filistinli'ye ait evin yıkılmasını engellemek için canlı kalkan oldu. Evin yıkılmasını engellemek isteyen 24 yaşındaki Corrie, İsrail buldozeri tarafından ezildi. Arkadaşlarının bağırmasına aldırmayan buldozer sürücüsü Corrie'nin üzerinden iki kez geçti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title