Haberler

Emek Platformundan Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısına Tepki

Kayseri Emek Platformu Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı Hakkında Ortak Bir Basın Açıklaması Yaptı.

Kayseri Emek Platformu Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı hakkında ortak bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan eylemde konuşan Türk-İş Sendikası Bölge temsilcisi Meliha Kaya, TBMM Genel Kurulu da görüşülecek olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı çalışanları, emekliler, hak sahibi durumundaki aile fertleri ile dul ve yetimler için sosyal sigortalar ve sağlık alanında ağır hak kayıplarına neden olacağını söyledi.

Türk-İş Sendikası Bölge temsilcisi Meliha Kaya, yaptığı açıklamasına şöyle devam etti; "Emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarı, sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Tasarı ile yapılan düzenlemeler, ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkileyecek, sosyal sigorta ve sağlık haklarına erişimlerini güçleştirecek ve giderek daha da olanaksız kılacaktır. Oluşturulmak istenen sistemle, mevcut sistemdeki hakların korunduğu iddia edilmektedir. Ancak iddia, tüm çalışanlar için gerçeği yansıtmamaktır. Çünkü, bu tasarının yasalaştığı tarihten itibaren herkes bu yasa kapsamında çalıştığı süre oranında yeni düzenlemelerden etkilenecektir. Ayrıca, tasarı yine iddia edildiği gibi, çalışanlar arasında norm ve standart birliği sağlamamakta, aksine var olan faklılıkları derinleştirmektedir" dedi.

Türk-İş Sendikası Bölge temsilcisi Meliha Kaya konuşmasının sonunda her yıl 14 Mart günü kutlanan Tıp Bayramında Hastanelerde iş yavaşlatma eylemlerini yapılacağını belirterek, Emek Platformu olarak yapılacak olan eylemlere destek verilmesini istedi.

(İA-SE-Y) 13.03.2008 18:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title