Haberler

Elektrik Zammı Esnafa Soğuk Duş Etkisi Yaptı

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Arslan, Elektrik Zammının Esnaf ve Sanatkarlar Üzerinde Soğuk Duş Etkisi Yaptığını Söyledi.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Arslan, elektrik zammının esnaf ve sanatkarlar üzerinde soğuk duş etkisi yaptığını söyledi.

1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek elektrik zammının esnaf ve sanatkarı çok fazla etkileyeceğini savunan Mustafa Arslan, bu oranda bir zammın kendilerini şaşırttığını ve hiç beklemedikleri bir zamla karşılaştıklarını belirtti. Zam oranının küçümsenmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Arslan, elektrik ve petrole yapılan zamların tüm vatandaşları doğrudan etkilediğini dolayısıyla yeni zamların muhtemel olduğunu ileri sürdü. Özellikle yılbaşı itibariyle birçok esnaf ve sanatkarın kepenk kapatma noktasına geldiğini ve bu zammın süreci hızlandıracağını savunan Arslan şöyle konuştu:

"Küresel ekonomideki darboğaz, sınır ötesi operasyon ve siyasal alanda gerginlikler karşısında olumsuz etkilenen esnaf son elektrik zammıyla nefes alamayacak duruma gelmiştir. Petrol ve elektriğe yapılan zamların bu kalemlerde kalması mümkün değildir. Tüm alanlarda yeni zamlar gelecektir. Üretimde çok büyük öneme sahip elektriğin bu oranda artması zaten darboğazda olan esnafı kepenk kapatmaya kadar sürükleyecektir." Tasarruf yapılması amacıyla uygulanan zammın üretim alanında sadece büyük sıkıntılara yol açacağını ifade eden Arslan, "Esnaf ve sanatkarlar olarak bu oranda bir zam kesinlikle beklemiyorduk. Tasarruf edilmesi amacıyla zam yapıldığı söyleniyor. Türk insanı olarak tasarrufu pek fazla becerebildiğimiz söylenemez. Ancak fabrikalarda da söylenildiği gibi tasarruf yapılması da pek mümkün değil" diye konuştu.

(HA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title